MISA hakkab Tallinnas eesti keele kohvikuid läbi viima

26. sept. 2016 MISA - Kommenteeri artiklit

Oktoobris algavad Tallinna Lindakivi kultuurikeskuses ja Lasnamäe lastekeskuses integratsiooni ja migratsiooni sihtasutuse Meie Inimesed (MISA) nõustamiskeskuse korraldatavad tasuta eesti keele kohviku kohtumised. Neljapäeval, 29. septembril kell 18 toimub Lasnamäe linnaosavalitsuses keelekohviku formaati tutvustav infoüritus.

„Keelekohvik ei ole klassikaline keeletund. Tegemist on eesti keele tugiõppe ja praktika võimalusega neile, kes tahavad eesti keeles rääkida – sõnavara täiendada, iseseisvat õpet harjutada ning koos kaaslastega vabamas õhkkonnas igapäevateemadel suhelda. Narvas oleme keelekohvikuid läbi viinud juba poolteist aastat ning meil on regulaarsed kohalkäijad. Keelekohviku tundides räägime igapäevastel teemadel ja kutsume ka külalisi eri elualadelt. Viimati külastasid keelekohvikut politseiametnikud ja peagi oodatakse külla laskesuusatajat, kes räägib oma sportlasteest,” tutvustas keelekohvikut MISA nõustaja Olga Žukova.

29. septembril kella 18.–19.30 toimub Lasnamäe linnaosavalitsuse 1. korruse saalis (Pallasti 54) infoüritus, kus tutvustatakse Tallinnas algavaid eesti suhtluskeele harjutamiseks mõeldud keelekohviku üritusi. Kohale on oodatud eesti keele suhtluspraktikast huvitatud vene emakeelega tallinlased. Teavitusüritusel tutvustatakse keelekohvikute olemust, räägitakse käsitletavatest teemadest, tutvustatakse läbiviijaid.

Tallinnas hakkavad keelekohvikud toimuma kaks korda nädalas hommikul ja õhtul. Keelekohviku grupid jagunevad kolmeks: algajad, keskmise keeleoskusega ja edasijõudnud. Esimesed keelekohvikud toimuvad 11. oktoobril Lindakivi kultuurikeskuses (Jaan Koorti 22) ning Lasnamäe lastekeskuses (Ümera 46) kell 10 ja 18. Tallinnas organiseerib MISA keelekohvikud koostöös Lasnamäe linnaosavalitsusega.

Lisainfot keelekohvikute ja infoürituse kohta saab küsida nõustamiskeskuse tasuta infotelefonilt 800 9999 või e-aadressilt info@integratiooniinfo.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!