MISA korraldab lastele ja noortele rahvuskultuure tutvustava ürituse

19. sept. 2016 MISA - Kommenteeri artiklit

Laupäeval, 24. septembril kella 12–17 toimub Tallinna õpetajate majas (Raekoja plats 14) rahvuskultuuride mess. Integratsiooni ja migratsiooni sihtasutuse Meie Inimesed korraldataval üritusel saavad lapsed, noored ja rahvuskultuurihuvilised osaleda tasuta töötubades, õppida rahvatantsu ning elada kaasa rahvusvähemuste pühapäevakoolide õpilaste etteastetele.

Esimesed töötoad algavad kell 12. Päeva jooksul saab meisterdada kaltsudest kaitsenukke, kommikaussi, käsitöölilli, sõrmemänguasju. Õppida saab kalligraafiat, rahvusmustreid, armeenia tähestikku, dekupaaži tehnikat, samuti kaunistada klaase, proovida rahvatantsu ja maalimist. Toimub 3D-pusle kokkupanemise võistlus „Vene arhitektuurimälestised”.  Ürituse info ja päevakava leiab rahvuste päeva kodulehelt.

Tallinna vene kultuuri pühapäevakooli juhi Roman Ljagu sõnul võetakse nende koolis uusi õpilasi vastu kuni 30. septembrini: „Ootame oma kooli eelkõige vene emakeelega 8.–12. klasside õpilasi, kes õpivad eesti õppekeelega koolides.”

2016/2017. õppeaastaks on MISA kaudu tegevustoetust saanud 27 rahvusvähemuste pühapäevakooli. Käesoleval õppeaastal rahastatakse ukraina, vene, aseri, läti, gruusia, ingeri-soome, tatari, usbeki, valgevene, kabardiini, korea ja armeenia pühapäevakoolide tegevust.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!