Onu Ants meisterdab koos lastega

1. sept. 2016 Keelesakste rühma lapsed ja õpetajad - Kommenteeri artiklit

kannike9Tartu Kannikese lasteaias tegutseb vahva töömees Ants Kähri, kes oma vabast ajast ja tahtest võttis eelmisel õppeaastal südameasjaks meisterdada koos Keelesakste rühma lastega seismajäänud materjalidest põnevaid asju.

Onu Antsu juhendamisel õppisid lapsed naela seina lööma ja akutrelli kasutama, valmistasid ehteid, lindude söögimaju, haamreid ja omanäolisi rulluiske, proovisid metalli väänata ja pahtliga vineeralusele joonistada.

Tehti ka suuremaid ja põnevamaid asju, nagu ajamasin ja kosmoselaev (mida kasutati näidendis „Tipp ja Täpp kosmoses”), samuti valmis koostöös poistega elektristend.

Lapsed ootasid onu Antsu rühma alati pikisilmi, et temaga koos üha uusi asju proovida, ja olid oma tööde üle uhked. Ükski valminud meistritöö ei seisnud niisama, lapsed kasutasid neid lasteaiaõues või kodus mängides. Valminud töid sai kogu lasteaiapere kuni suveni uudistada näitusel „Unustatud maailm”.

Sel aastal jätkab onu Ants Kähri meisterdamist Tantsutupsude, Vandersellide ja Rohekrattide rühmaga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!