Õpetajaid toetavad nimelised allfondid

14. sept. 2016 Eesti Rahvuskultuuri Fond - Kommenteeri artiklit

Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond stipendiume ja toetusi 2017. aastaks jagatakse sajast sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond allfondist. Nende hulgas on järgmised õpetajate õpinguid ja enesetäiendamist toetavad allfondid.

Elfriede Lenderi fond

Asutanud 2001. aastal Elfriede Lenderi gümnaasiumi vilistlaskogu ja Rootsis asuv rektor Elfriede Lenderi mälestusfond Elfriede Lenderi (1882−1974) mälestuse jäädvustamiseks. Elfriede Lenderi fond toetab noori humanitaarainete õpetajaid, kes on koolis töötanud vähemalt kaks aastat.

Lilly ja Hugo Pärnamäe fond

Asutanud 2002. aastal Inna Mathiesen (1929−2008) oma vanemate mälestuse jäädvustamiseks. Lilly ja Hugo Pärnamäe fondi eesmärk on motiveerida õpetajate enesealgatuslikke ettevõtmisi, mis neil aitaks oma töö tegemist huvitavamaks ja sisukamaks teha. Stipendiumid oleksid suunatud ühele või ka mitmele õpetajale enesetäiendamiseks. Stipendium on mõeldud mis tahes kooliastme tegevõpetajale. Taotleja peab olema kaks viimast aastat vähemalt poole koormusega töötanud õpetajana ning jätkama seda ka järgmisel aastal. Eelistatud on taotlejad väljastpoolt Tallinna ja Tartut.

Wiedemanni fond

Algatanud 2005. aastal Wiedemanni keeleauhinna laureaadid eesmärgiga toetada eesti keele õpet ja rahvuslikku kasvatust. Käesoleval aastal oodatakse taotlusi eesti keelt ja eestlust käsitlevate õpilastööde juhendamise toetamiseks.

Jagamise info, allfondide nimekirja ning taotluse ankeedid leiate sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond koduleheküljel.

Taotluste vastuvõtt lõpeb esmaspäeval, 17. oktoobril kell 16.

Taotlused esitage sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond aadressil A. Weizenbergi 20A–13 (III korrus), 10150 Tallinn.

Telefon 601 3428.

Vastuvõtt tööpäeviti kl 10–16.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!