Pärnu kontserdimajas: muusikaelamusi Tanel Padarist Verdi „Rigolettoni”

30. sept. 2016 Pärnu kontserdimaja - Kommenteeri artiklit

1-28Uuel õppeaastal kutsume suuri ja väikeseid muusikasõpru Eesti ühe parema akustikaga kontserdisaali, Pärnu kontserdimajja, et pakkuda mitmekesiseid muusikaelamusi nii lastele, noortele kui ka täiskasvanutele.

Lapsi rõõmustame sel hooajal kontserdiga „Nukkude laulud”, mille toovad väikeste kuulajateni NUKU koor ja nukuteatri näitlejad detsembri algul. Veebruaris oodatakse muusikahuvilisi laste õpitubadesse „Teeme ise muusikat”.

Traditsiooniliselt on kontsertide valikus rahvusvahelisi muusikaprojekte ning suurepäraseid muusikuid laiast maailmast. Kontserdimaja sünnipäevakontserdil novembris astub kontserdimaja ainulaadsel orelil üles mitmete autasudega pärjatud organist Jennifer Bate koos maailmalavadelt kodumaale põikava Priit Volmeriga. Oktoobris tuuakse publiku ette džässivõtmes armastatud muusikal ­„Porgy & Bess”, kus Liisi Koiksoni kõrval astub üles Nils Landgren Rootsist. Landgren on rootsi džässmuusika suurkuju, kes oma virtuoosse tromboonimängu ning sugestiivse laulumaneeriga on võitnud südameid kodumaal ja kogu Euroopas. Kitarrist Joscho Stephan, kelle trio kontsert jääb detsembrisse, rabab kuulajaid uskumatu soolotehnika ja isikupäraga. Tema stiil on mustlaskitarri ja svingi sulam. Hoolimata oma noorusest, on ta mänginud end parimate gipsy swing’i muusikute hulka maailmas.

Rahvusooper Estonia ooper „Rigoletto”. Foto: Rahvusooper Estonia

Rahvusooper Estonia
ooper „Rigoletto”.
Foto: Rahvusooper Estonia

Selgi hooajal jätkub Pärnu kontserdimaja koostöö rahvusooper Estoniaga. Pärnusse tuuakse novembris G. Verdi ooper „Rigoletto” ning veebruaris balletiõhtu, mil esitlusele tuleb Pjotr Tšaikovski balleti „Uinuv kaunitar” kolmas osa ja Toomas Eduri lühiballett „Vaikivad monoloogid”.

Uut hooaega iseloomustab ka orkestrikontsertide rohkus. Uut aastat tervitab kontserdimaja traditsiooniliselt koos ERSO-ga, mida juhatab saabuval aastal 80 aasta juubelit tähistav Neeme Järvi. Laval on ka Eesti Rahvusmeeskoor ning klaveril Kalle ja Kristjan Randalu. ERSO-t saab uuel hooajal kuulata teist korda kevadel koos viiuldaja Triin Ruubeliga.

Hingedepäeva kontserdil kannab Vanemuise sümfooniaorkester koos ooperikoori ja solistidega ette Urmas Sisaski missa. Tartu sümfoonikuid saab taas kuulda kontserdimaja hooaja lõppkontserdil mais, mil orkestri ees soleerib Heigo Rosin löökpillidel.

Tõnu Kaljuste väisab Pärnut kevadel koos Eesti filharmoonia kammerkooriga, mil ülestõusmispühade kontserdil esitatakse Schnittke „Reek­viemi” ja Pärdi „Misereret”.

Huvitavamatest projektidest võib veel nimetada Tanel Padari & The Sun ühiskontserti Estonian Dream Big Bandiga; Sven Grünbergi juubelikontserti, kus koos juubilariga on teiste hulgas laval Ott Lepland; koostööprojekti Kadrioru kunstimuuseumiga, kus üles astub Eesti muusika- ja teatriakadeemia ooperistuudio ning kunstimuuseumist tuuakse kohale Mario Cortiello maal „Piazza Principa di Napoli”, mida kommenteerib kunstiteadlane jpm.

Vaata ka www.eestikontsert.ee/pärnu.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!