Rakvere Teatri sügis – mõõgavõitlust ja krapsakaid plikatirtse

30. sept. 2016 Rakvere Teater - Kommenteeri artiklit
Eelmisel aastal esietendunud ja ainult Rakveres mängitud „Hansuke ja Greteke” läheb ringreisile üle Eesti. Foto: Danel Rinaldo

Eelmisel aastal esietendunud ja ainult Rakveres mängitud „Hansuke ja Greteke” läheb ringreisile üle Eesti. Foto: Danel Rinaldo

 

Rakvere Teatri 77. hooaeg toob uuslavastustega teatrielamusi igas eas õpilastele, algklassilastest keskkoolinoorteni. Nelja uuslavastusega rännatakse 16. sajandist tänapäeva, Flandriast Eesti rannaküladesse.

Just täna, 30. septembril esietendub Rakvere Teatris Üllar Saaremäe lavastatud „Thijl Ulenspiegel” – nooruslikust energiast pakatav surematu lugu kangelasest ja vembumehest, kes Flandrias ringi rännates on valmis mängu panema kõik, et võidelda oma rahva õiguste eest. Samas ei löö ta risti ette, et teravate naljadega ükskõik kellele koht kätte näidata. Laulude, tantsude ja mõõgavõitlusega diplomilavastuse toovad publiku ette TÜ Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti 11. lennu tudengid.

Oktoobris on oodata kaht uuslavastust. 7. oktoobril jõuab publiku ette filmirežissöör Sulev Keeduse lavastaja­debüüt teatris, „Somnambuul”. Elu sõjaaegses rannakülas on keeruline ning vahel on ainus võimalus põgeneda unenäomaailma.

Oktoobri lõpp toob hoopis teisi toone. Erki Aule kirjutatud ja lavastatud farsi „Astuge edasi!” puhul on tegu heas mõttes Eesti naljaga. Traditsiooniline ustest sisse-välja jooksmise ja valel ajal vales kohas viibimise komöödia on loodud Eesti oludesse, mistõttu pakub äratundmist kõigile.

Jõuludel rõõmustame pisemaid teatrisõpru Astrid Lindgreni „Lärmisepa tänava Lotaga”. Lota on hakkaja tüdruk, kel jätkub söakust, iseloomu ja pööraseid ideid, et oma tegemistesse kaasa haarata nii pere, naabrid kui ka publik. Hiljem saavad lapsed hullata temaatilisel jõulumaal, kus seekord fookuses ise tegemine ja mängimine.

Üle-eestilisele ringsõidule läheb eelmise talve menuk „Hansuke ja Greteke”, mida mängiti täissaalidele. Nüüd saab vendade Grimmide muinasjutu põhjal valminud lavalugu näha Võrus, Haapsalus, Pärnus, Paides, Tartus ja Tallinnas.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!