Reedel avatakse noore kunsti oksjoni tööde näitus

22. sept. 2016 - Kommenteeri artiklit

Tartu noore kunsti oksjoni tööde näitus avatakse reedel, 23. september kell 18 Tartu loomemajanduskeskuse kahes hoones: Kalevi 13 ja Kalevi 17. Näitusel on väljas 77 tööd 70 autorilt, mis lähevad enampakkumisele 5. oktoobril toimuval oksjonil.
Kokku esitati viieteistkümnendat korda toimuvale noore kunsti oksjonile 227 tööd 107 kunstnikult. Kõigi esitatud teoste hulgast valis professionaalidest ja kunstisõpradest koosnev komisjon välja oksjoni näitusele, kataloogi ja enampakkumisele minevad teosed.
Tartu loomemajanduskeskuse juhi Reigo Kuivjõgi sõnul on taas kord näha väga laia valikut noorte kunstnike loomingut. „Tegemist on alustavate kunstnike jaoks aasta olulisima müügiüritusega. Seda näitab ka asjaolu, et üha enam püüavad kunstnikud esitada oksjonile oma viimase poole aasta parimaid taieseid, mitte ei otsi võimalust vähemtähtsate teoste müügiks. Noore kunsti oksjon on sobiv koht, kus endale tähelepanu ja ostuhuvi tekitada,“ lisas Kuivjõgi.
Oksjonitöid tutvustav näitus on Tartu loomemajanduskeskuse kahes hoones on avatud 4. oktoobrini.  Kalevi 13 majas eksponeeritakse teoseid nr 1–54, mis lähevad enampakkumisele ka oksjonisaalis. Näitus on avatud E–L kl 11–21. Kalevi 17 hoones eksponeeritakse töid nr 55–76 ja näitus on avatud E–R kl 9–18. Näituse kujundajad on Kristjan Nagla ja Kaisa Reimand.
Oksjonitööde veebikataloog www.noorkunst.ee ja Osta.ee oksjonid avatakse 26. septembril.  Osta.ee-s saab kõikidele töödele pakkumisi teha alates 26. septembrist. Veebikataloog sisaldab lisaks teoste reprodele ka Andres Keili lavastatud videoid, kus kunstiteoseid ja kunstnikke tutvustavad kunstiteadlased Indrek Grigor ja Brita Arnover.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!