Riho Pätsi fondil neli uut laureaati

14. sept. 2016 Riho Pätsi koolimuusika fond - Kommenteeri artiklit

Riho Pätsi koolimuusika fondi laureaadid aastal 2016 on muusikaõpetaja Laine Lehto, kontrabassipedagoog Meeme Saareväli, helilooja Andres Lemba ning ETV ja Eesti Kontserdi telekonkurss „Klassikatähed”.

Laureaatide tunnustamine toimub täna, 14. septembril kell 14 Toompeal teaduste akadeemia saalis Kohtu 6. Tunnistusega kaasneb ehtekunstnik Jaan Pärna kujundatud hõbemärk ning stipendium.

Riho Pätsi koolimuusika fondi asutasid aastal 2002 haridus- ja teadusministeerium, Eesti muusika- ja teatriakadeemia, Tallinna ülikool, Koolibri kirjastus, Eesti Raadio ja Eesti muusikaõpetajate liit. Fondi toetab ka Eesti autorite ühing.

Aastatel 2002–2015 on fond laureaaditiitli omistanud  63 silmapaistvale muusikahariduse edendajale, teiste seas Ene Üleojale, Ave Kumpasele, Thea Paluojale ja Aarne Saluveerile.

Lisaks aitab fond ellu viia muusikahariduslikke projekte. Möödunud aastal esitleti trükist „Riho Päts. 21 viiuliduot”, mille andis välja kirjastus Talmar ja Põhi. Trükis kingiti kõigile Eesti muusikakoolidele.

Professor Riho Päts (1899–1977) oli koolimuusika rajaja, helilooja, uurija, publitsist ja dirigent.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!