Seiklusi ja fantaasiat Endla teatris

30. sept. 2016 Endla teater - Kommenteeri artiklit

Alanud sügishooajal saab viimaseid kordi näha Endla noorte näitlejate grupitööna valminud seikluslikku lastelavastust „Kangelapsed”. Nimitegelaste nelik päästab inimkonda Pimeduse Printsi küüsist Pärnus, Paides, Võrus, Haapsalus ja Tallinnas. Jätkuvalt ­ootab publikut Eikunagimaale seiklema poiss, kes keeldub suureks kasvamast. „Peeter Paan ja Valge Lind Wendy”, Oleg Titovi koguperelavastus tantsude, laulude ja kireva tegelaste galeriiga etendub Endla suures saalis sel aastal veel 5. oktoobril ja 3. novembril.

Sügishooaja esimene uuslavastus, 24. septembril esietendunud „See asi” valgustab globaliseerunud maailma, kus kõik on omavahel seotud. Portugali maadeavastaja Fernão de Magalhãesi sajanditetagune ümbermaailmareis ja Rumeenia sealihalõigud. Aafrikas toimunud kodusõjas kõveraks keeratud revolver ja Argentiinas kasvatatud sojaoad. Vana Agfa Clacki kaameraga tehtud foto ühest lastetoast ja hiinlaste koristusbisnis. Umbes saja-aastase koikala Euroopa-reis ja värske saksa abielupaari armuheitlused. Laura Metsa lavastatud rännakul Endla teatrimaja ruumides on publiku reisikaaslasteks Sten Karpov, Liis Karpov, Priit Loog, Sander Rebane, Kadri Rämmeld, Meelis Rämmeld, Arabella Anderson ning Endla noortestuudio õpilased.

Alates 9. detsembrist on hea fantaasiaga teatrisõbrad oodatud koos Alice’iga järgnema kiirustavale Valgele Küülikule, et kohtuda Imedemaal paljude naljakate ja eriliste tegelastega. Kübarsepal, Märtsijänesel, Irvikkassil, Kuningaemandal, Unihiirel ja paljudel-paljudel teistel on jagada mõni veider lugu või esitada kummaline küsimus, mis aitab selgusele jõuda, et imelik võib vahel olla päris imeline. Muusikalise koguperelavastuse „Alice Imedemaal” Lewis Carrolli menuka loo ainetel toob lavale Laura Mets, fantaasiaküllase lavamaailma loob Illimar Vihmar ning muusika ja laulusõnade autor on Feliks Kütt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!