Seminar „Kõik on noatera peal ja sellepärast nii ilus”

21. sept. 2016 Eesti rahvusraamatukogu - Kommenteeri artiklit

22. septembril kell 14 algab rahvusraamatukogus seminar „Kõik on noatera peal ja sellepärast nii ilus”, mis on pühendatud Austria poetessi, proosakirjaniku ja mõtleja Ingeborg Bachmanni 90. sünniaastapäevale ning Eesti poetessi ja proosakirjaniku Viivi Luige saabuvale 70. sünnipäevale (6. novembril).
Seminari juht, kirjandusteadlane Eve Pormeister võtab ürituse tabavalt kokku: „Selline kaht suurt Euroopa autorit kõrvutav ning nende loomingut populariseeriv seminar on vajalik, et mõista, mida on erilist ning ainulaadset peagi 70. sünnipäeva tähistava Viivi Luige loomingus, ning samal ajal tutvustada Eesti inimestele üht 20. sajandi saksakeelse kirjanduse silmapaistvamat lüürikut ja mõtlejat Ingeborg Bachmanni.”
Ettekannete eel on harukordne võimalus nautida autorite esituses katkendit Viivi Luige romaanist „Varjuteater” ning lindilt Ingeborg Bachmanni luuletusi „Exil” ja „Alle Tage”. Varalahkunud Austria klassiku ja elava Eesti klassiku loomingut lahkavad ja püüavad kuulajale lähemale tuua kirjandusteadlased Eve Pormeister (PhD), Aija Sakova (PhD), Leena Kurvet-Käosaar (PhD) ja Arne Merilai (PhD).
Ettekannetele järgneb luulekava mõlema autori loomingust Kai Aareleiu ja Kersti Kreismanni esituses. Esmaettekandele eesti keeles tulevad Ingeborg Bachmanni luuletused Aare Pilve tõlkes. Ürituse lõpetab Marvi Vallaste , kes esitab Viivi Luige tekstidele kirjutatud laule.
Sündmusest teeb otseülekande ERRi kultuuriportaal.
Sündmus Facebookis.
Osalemine on tasuta, vajalik registreerumine.
Kava ja registreerumine.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!