Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži esmakursuslased andsid ametivande

16. sept. 2016 Sisekaitseakadeemia - Kommenteeri artiklit

16-09-vande-andmineTäna, 16. septembril andsid sisekaitseakadeemia Kase tänava lipuväljakul traditsioonilise ametivande 111 politseikadetti. Ametivande võttis vastu siseminister Hanno Pevkur.

Kadette ning oma tulevasi kolleege tervitasid lisaks sisekaitseakadeemia rektor Katri Raikile veel politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ning politsei- ja piirivalvekolledži direktor Priit Heinsoo. Ametivande vastuvõtmist korraldasid õppedistsipliini vanemspetsialist Triinu Laos ja juhtivspetsialist Tarmo Orav. Kadetid andsid ametivande pidulikult riigilipu juures, vandudes truudust Eesti põhiseaduslikule korrale ning tõotades rakendada neile vande järel antavaid õigusi ja kohustusi õiglaselt ning erapooletult.

Sisekaitseakadeemia rektor Katri Raiki sõnul on ametivanne politseinikuks püüdlejate esimene truudusetõotus riigile ja rahvale, keda nad teenima asuvad.

Kadettidelt vande vastu võtnud siseminister Hanno Pevkur rõhutas, et tugev siseturvalisus on riigi kestmise oluline alus ning vande andnud noored selle tagajad. „Ustavus Eesti põhiseaduslikule korrale ning teenistuskohustuste aus ja kohusetundlik täitmine on see lipukiri, mida suudavad kanda vaid Eesti rahva parimad pojad ja tütred,” lausus Pevkur.

Kõik esimest korda politseiteenistusse astuvad isikud annavad ametivande järgmises sõnastuses: „Astudes politseiteenistusse, annan mina, (ees- ja perekonnanimi), vande olla ustav Eesti põhiseaduslikule korrale, juhinduda kõrvalekaldumatult seadustest ning rakendada minule antud võimu õiglaselt ja erapooletult ning täita ausalt ja kohusetundlikult teenistuskohustusi.“ Ametivande võtab vastu siseminister või politsei- ja piirivalveameti peadirektor. Ametivanne antakse pidulikult riigilipu juures, vande andja loeb selle ette ja kirjutab tekstile alla. Kadett annab ametivande enne esimest õppepraktikat.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!