Steni muinasjutuvõistluse veerandsajas aasta algab!

9. sept. 2016 Krista Kumberg - Kommenteeri artiklit

1-21Sama kindlalt, kui jõulud tulevad detsembris ja jaanipäev juunis, on septembris see päev, mil Ann ja Ants Roos kuulutavad välja Sten Roosi muinasjutuvõistluse. Nii ka tänavu ja nüüdseks juba kahekümne viiendat korda. Steni sünniaastapäev on 6. septembril ja sel päeval antakse võistluse stardipauk.

Sama kindlalt, kui täiskasvanute hulgas on kümneid kirjanikke, on laste hulgas sadu kärme mõttelennuga kirjutajaid, kes ootavad võimalust oma muinasjuttudega ette astuda. Või kui nad ise selle peale ei tule või ei söanda, siis on õnneks Eestimaal palju häid emakeeleõpetajaid, kes oma õpilastele võimaluse annavad ning julgustavad või vahendavad kirjatükkide saatmist.

Väike Sten kirjutas kunagi mitmele võistlusele muinasjutte – küll loodushoiu poolt ja röövpüügi vastu, käsitles muigvelsui tuleohutuse teemat, valis oma lugudesse tegutsema toredaid metsaloomi. Oli kirjanduskonkurssidel nii-öelda igavene teine, võimalik, et just oma huumoriküllase vaate ning tegelaste valiku tõttu. Teemad olid ju tähtsad!

Steni muinasjutuvõistlusel hinnatakse just nimelt omanäolisust ja ei põlata ära ei naerukat ega tõsist ilmavaadet. Eesti lapsed on 24 aastat tõestanud, et kirjutamine (ja enne seda tõenäoliselt ka raamatute lugemine) pole neile võõraks jäänud tegevus. Jäägu see nii!

Ann ja Ants Roos ootavad 10–15-aastaste laste kirjutatud muinaslugusid 22. detsembrini aadressil Endla tänav 2b–1, 90504 Haapsalu märgusõnaga „Steni muinasjutuvõistlus”.

Lugude pikkus võiks piirduda 1–2 A4 suuruses paberilehega. Võistluse tulemused saab teada 2017. aastal rahvusvahelise lasteraamatupäeva paiku aprilli alguses. Autasustamine toimub Tallinnas. Parimad muinasjutud avaldatakse ajakirjas Hea Laps.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!