Tallinna ülikool taasalustab sisserändajate keelekursusi

26. sept. 2016 - Kommenteeri artiklit

Sel sügisel jätkab Tallinna ülikool varakevadel alustatud programmi raames eesti keele õpetamist rahvusvahelise kaitse taotlejatele ja kaitse saajatele.

26. septembril alustavad Tallinnas taas kolm õpperühma, kus õpetatakse eesti keelt tasemel A1, A2 ja B1. Tallinna ülikooli eesti keele õppe eripära on õpetajate töötamine vabatahtlikkuse alusel, mis tähendab, et kursused on õpilastele tasuta. Samuti proovivad õpetajad lähtuda õpilaste individuaalsetest vajadusest ja õpetada eesti keelt eesti keele baasil. Kuus õpetajat on Tallinna ülikooli õppejõud, vilistlased ja tudengid.

Erinevalt teistest teenusepakkujatest, kes annavad kursusi vaid rahvusvahelise kaitse saajatele, on Tallinna ülikooli eesti keele õpe avatud ka neile, kes alles taotlevad Eesti riigilt kaitset.

„Tallinna ülikool lähtub arusaamast, et kommunikatsioon on ühiskonnarühmade vahelise üksteisemõistmise ja rahumeelse kooselu alus,” selgitas kursuste tausta programmi üks eestvedaja, Tallinna ülikooli humanitaarteaduste instituudi Itaalia uuringute ja semiootika professor Daniele Monticelli.

Õppureid on 28. Neist 9 on naised ja 18 mehed. Nad tulevad Lähis-Idast, Ukrainast, Kaukaasiast, Kesk- ja Kagu-Aasiast ning Põhja- ja Kesk-Aafrikast. Osa õppuritest on juba Eesti Vabariigilt kaitse saanud, ülejäänute taotlusi politsei- ja piirivalveametis alles menetletakse.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!