Täna allkirjastatakse memorandum noorte läbilöögivõime parandamiseks tööturul

30. sept. 2016 TLÜ - Kommenteeri artiklit

Täna, 30. septembril allkirjastavad Euroopa Komisjon, Tallinna ülikool, UNESCO Eesti rahvuslik komisjon, Eesti noorteühenduste liit ja Kutsekoda memorandumi, mille eesmärk on vähendada noorte töötust Eestis ja tõsta kõrgel tasemel spetsialistide arvu. Just selle eesmärgi saavutamiseks on loodud tasuta digioskuste koolitusprogramm Eesti kutsekoolide õppuritele ‒ Samsung DigiPass.

„Samsung DigiPassi programmiga toome haridussüsteemi ja tööandjad teineteisele lähemale. Üks suuremaid väljakutseid tänasel haridusmaastikul on tõsiasi, et õpilased peavad omandama oskusi töötamiseks ametikohtadel, mida ei pruugi veel olemaski olla. Veel enam, ka tänased koolilõpetajad ei vasta tihti tööandjate ootustele,” sõnas Philip Choi, Samsung Electronics Baltics asepresident.

Programmis asuvad oma digioskusi arendama 30 kutsekoolide õpilast üle Eesti. Samsung DigiPassi programmis omandavad nad digitaalsed oskused, mille on paika pannud Euroopa Komisjon ja Eesti vajadustele kohandanud Tallinna ülikool. Need on vajalikud oskused igas valdkonnas. Programm valmistab noori ette lähtuvalt tööandjate ootustest ja aitab neil koheselt pärast kooli lõpetamist saada jalg tööturu ukse vahele.

Samsung DigiPassi kava on välja töötanud Tallinna ülikooli hariduseksperdid. See sisaldab erinevaid digivaldkonna teemasid, näiteks digivahendite kasutamist töökohal, digitaalse portfoolio koostamist, prototüüpimist, ettevõtlikkuse ja liftikõne oskuste arendamist. Samuti õpetatakse noori looma virtuaalreaalset sisu ja kasutama seda õppetöös või töökohal. Kümme kolmeliikmelist võistkonda arendavad kollektiivselt digitaalseid projekte, mis aitavad teistel noortel Eestis valmistuda tuleviku töökohaks, annaks neile konkurentsieelise tööle kandideerimisel ja võimaldaks kohe pärast kooli tööturule siseneda. Iga meeskonda abistab mentor.

Programmi läbijad saavad esimesed Samsungi digipassid, mis on online-tõestus tulevasele tööandjale värskelt omandatud oskustest ja kogemustest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!