Tartu tervishoiu kõrgkooli rektor pühitseti ametisse

1. sept. 2016 Sirje Pärismaa - Kommenteeri artiklit

Eesti vanima rakenduskõrgkooli, tänavu 205. sünnipäeva tähistava Tartu tervishoiu kõrgkooli avaaktusel sai ametiraha kaela uus rektor Ulla Preeden.

Tartu tervishoiu kõrgkooli rektor pühitseti ametisse. Foto: Sirje Pärismaa

Tartu tervishoiu kõrgkooli rektor pühitseti ametisse. Foto: Sirje Pärismaa

„See pole üksnes uus amet, vaid vastutus ja tänutunne asuda juhtima seda südamega maja,“ ütles rektor oma esimeses kõnes, viidates hoone peaukse kohal asuvale südamele. Preedeni sõnul on esmatähtis väärtustada inimest, aga ka anda kvaliteetset haridust ja teha koostööd.

„Kõrgkooli roll on olla alati sammukese ees,“ sõnas Preeden.

Tartu kõrgema kunstikooli rektor Vallo Nuust soovis Preedenile ametiks iga Tartu rakenduskõrgkooli poolt midagi olulist: lennuakadeemialt lennukust, kaitseväe ühendatud õppeasutustelt distsipliini ja kunstikoolilt loovust.

Tartu ülikooli rektor Volli Kalm avaldas heameelt, et nüüd on tema õpilaste seas professorite kõrval ka rektor.

Ulla Preeden on kaitsnud Tartu ülikoolis doktorikraadi, tema peamised uurimissuunad olid geofüüsika ja mineraloogia. Ta on töötanud 2011. aastast Põlva maavanemana ja varasmalt Tartu ülikoolis.
Preeden valiti Tartu tervishoiu kõrgkooli rektoriks maikuus, ametiaeg algas 1. juulil ja kestab viis aastat.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!