Teaduskonverents: millised on tuleviku IT-seadmed?

27. sept. 2016 TTÜ arvutiteaduse instituud - Kommenteeri artiklit

26.–29. septembrini arutletakse Tallinnas IT-seadmete tuleviku üle, kõne all on uued kiibitehnoloogiaid. Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) arvutitehnika instituut korraldab Tallinna hotellis Meriton rahvusvahelise arvutiteaduse konverentsi IEEE/IFIP VLSI-SoC.

Konverentsi peakorraldaja ja tehnikaülikooli arvutitehnika instituudi professor Jaan Raik selgitab: „Arvutid ja nutiseadmed arenevad peadpööritava hooga ja need on kiirelt muutunud lahutamatuks osaks meie igapäevaelust. Selline areng on saanud võimalikuks ainult tänu arvutiteadlaste tohututele pingutustele uute tehnoloogiate väljatöötamisel. Sel nädalal kohtuvad Tallinnas sadakond juhtivat arvutiteadlast, et vahetada mõtteid arvutitehnika tulevikusuundade üle.”

Sada  IT-teadlast 26 riigist vahetavad mõtteid, milline on järgmise põlvkonna asjade interneti seadmed ning arhitektuur. Samuti tuleb kõneks arvutikiipide areng lähema 35 aasta jooksul ning riistvara töökindluse suurendamine. Esinejatena astuvad üles arvutitehnika suurkujud: Stanfordi  ülikooli ja EPFL Lausanne’i professor Giovanni de Micheli ning Princetoni ülikooli professor Niraj K. Jha.

Konverentsi  IEEE/IFIP VLSI-SoC  ettevõtlussponsoriks on Eesti ettevõte Testonica Lab OÜ. Konverents on oma valdkonnas väga tunnustatud ning ühtlasi ka üks vanimaid; seda on korraldatud juba 35 aastat. Seega leiab Tallinnas aset juubelikonverents.

VLSI-SoC on roteeruv konverents, mis igal aastal viiakse läbi uuel kontinendil. Esimest korda konverentsi ajaloos toimub see Ida-Euroopa riigis.

Lähem info siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!