TTÜ Mektory äriideede arendusprogramm aitab tudengite ideid teostada

26. sept. 2016 TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory - Kommenteeri artiklit

26. septembril anti avalöök Tallinna tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory äriideede arendusprogrammile STARTERtech. Kõigile ettevõtlushuvilistele mõeldud programm pakub iganädalasi idufirmade asutajate koolitusi ja töötubasid ning mentorlust ja juhendamist parimatelt tehnoloogiavaldkonna ekspertidelt.

TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtlussuhete prorektor Tea Varraku sõnul on tegemist mitte ainult kogemuse , vaid ka kõrg- ja kutsekoolide koostöö mõttes väärtusliku programmiga. „Meie programmi, mis keskendub peamiselt tehnoloogiavaldkonna ideede arengu toetamisele ja kus kogemusi jagavad valdkonna tippspetsialistid, on oodatud liituma peale ülikoolide ka kõikide kutse- ja kõrgkoolide tudengid,“ ütles Varrak.

TTÜ Mektory start-up-programmi juht Anu Oksa sõnul toimub äriideede arendusprogramm juba kolmandat korda. „Programmist on osa saanud sadu noori ning välja kasvanud kümneid start-up-meeskondi, näiteks innovaatiline veebilehte loomise platvorm Weps, kes on kaasanud juba ka 25 000-eurose investeeringu,“ ütles Oks ja lisas, et mitmed eelinkubatsiooni programmi läbinud meeskonnad on edasi liikunud Teaduspark Tehnopoli start-up-inkubaatorisse. „Sel aastal on fookuses kolm suunda: info-, rohe- ja tervisetehnoloogiad ehk teisisõnu oleme l pilgu suunanud veelgi sügavamale tehnoloogia valdkondadesse.”

„Kolmekuulise praktilise koolitusprogrammi jooksul saavad meeskonnad nõu ja tuge mentoritelt ja nõustamist juhendajatelt, et oma esialgne idee reaalseks ärimudeliks arendada,“ rääkis Oks. „Käsitletakse teemasid, nagu meeskonna ülesehitamine, teenusedisain, müük ja turundus, äriõigus, oma idee esitlemine jms.“

Anu Oksa sõnul on TTÜ Mektory start-up-programmil ka erakordselt tugev partnerite ring. Nii allkirjastati täna koostööleping India ravimikontserni Bravo Healthcare’iga, kes panustab TTÜ Mektory start-up-programmi auhinnafondi. Ettevõtte sõnul hindavad nad kõrgelt TTÜ Mektorys tehtavat ettevõtluskoostööd. Kokku on tänavuse  konkursi auhinnafond üle 35 000 euro. „Auhinnad on alustavatele start-up-ettevõtetele kindlasti meeltmööda – näiteks õppereisreis idufirmade mekasse Silicon Valleysse, kus on võimalik tutvuda tulevaste investorite ja partneritega, või tasuta kontoriruum Mektorys üheks aastaks ja pääsmed Euroopa innovatsiooniakadeemia programmi Itaaliasse,“ ütles Oks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!