Üle-eestiline noorte kompanii astub lavale tantsivate superkangelastena

26. sept. 2016 Eesti tantsuagentuur - Kommenteeri artiklit

Oktoobri alguses etendub järjekorras teine Koolitantsu kompanii  lavastus – uus lend tantsivaid noori annavad tunniajase nelja tantsužanri ühendava tantsulavastuse. Lavastus „Lendav banaan” on publiku ees viiel korral Põlvas, Tartus ja Tallinnas.
Koolitantsu kompanii teise lennu tantsijad valiti välja kevadel festivali „Koolitants 2016” töötubadest, millele järgnes põnev lavastuse loomise protsess Koolitantsu kompanii suvekoolis. Suvekooli õpetajad ja koreograafid  Ruslan Stepanov, Eneli Rüütli, Elina Tamm ja Maria Goltsman otsisid koos neljakümne üheksa noore tantsijaga superkangelasi meie ümber ja sees.
Koreograaf Maria Goltsman ütleb lavastuse kohta: „“Lendav Banaan” on lavastus, milles kohtuvad noorte hirmud ja rõõmud, õhupallid ja maskid, Chopin ja Feder … Purskav energia haarab kaasa ja viib superkangelaste maailma.”
Tantsuagentuuri juhataja Raido Bergstein rõhutab omalt poolt: „ Mul on siiralt hea meel, et selline nähtus nagu Koolitantsu kompanii ellu kutsutud sai. Kui suurel Koolitantsu festivalil näeb tantsijad oma harjumuspärases olukorras, siis kompanii on noorele omamoodi platvorm, kus nad saavad ennast ja oma ideid oluliselt teistmoodi väljendada. Ilma koostöö valmiduseta ja suure tahtmiseta lavastus ei sünniks. Koolitantsu kompanii on näide aga sellest, et ühise olulise asja nimel panustavad ühtmoodi kõik kompanii liikmed. Meie jaoks on oluline, et noortel, kes võib-olla tulevikus professionaalsel tasemel ei tantsi, saaksid professionaalse lavastusprotsessi kogemuse vaatamata sellele.“

Lavastus “Lendav banaan” on publiku ees 9. oktoobril Põlvas, 10. oktoobril Tartus, 11. oktoobril Kumus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!