Ülenurme tähistas hariduselu 250. aastapäeva konverentsiga

15. sept. 2016 Raul Veede - Kommenteeri artiklit

9. septembril toimus Eesti lennuakadeemias hariduskonverents „Hariduselu 300 – teel tulevikku”, mis oli pühendatud Ülenurme valla hariduselu 250. aastapäevale vaatega Eesti hariduse tulevikku järgneva poolsajandi ulatuses.

Konverentsil esinesid Ülenurme gümnaasiumi vilistlased, endised ja praegused õpetajad ning Ülenurme vallaga seotud haridustegelased: Tartu observatooriumi direktor Anu Reinart, Tartu ülikooli kommunikatsioonijuht Illari Lään, Eesti lennuakadeemia rektor Jaanus Jakimenko jt. Ettekannetes käsitleti Eestit kui kosmoseriiki, hariduse probleeme moodsas tehnika- ja infoühiskonnas, õpetajate töökogemusi eesti- ja venekeelses koolis, kooli rolli noorte ettevalmistamisel eluks jpm. Hariduskonverentsi lõpus tutvustati peatselt ilmuvat raamatut „Matsi talust Lennuakadeemiani”, mis sisaldab ülevaateid ja uurimusi Ülenurme hariduse ajaloost ja tänapäevast, õpetajate ja õpilaste mälestusi, statistikat ning haridusteemalisi esseid. Konverents kuulub Ülenurme hariduselu juubeliaasta ürituste sarja, mille raames toimuvad peatselt, 23. septembril Ülenurme gümnaasiumis ka 9. rahvusvahelised kooliolümpiamängud.

Konverentsi ettekandeid saab näha Youtube’is.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!