Ullo Toomi stipendiumi sai tantsujuht Kadri Tiis

15. sept. 2016 Sten Weidebaum - Kommenteeri artiklit
Kadri Tiis. Foto: Kirill Gvozdev

Kadri Tiis. Foto: Kirill Gvozdev

Ullo Toomi nimelise rahvatantsustipendiumi pälvis tänavu tantsujuht Kadri Tiis sihikindla ja pikaajalise tegevuse eest tantsupeo traditsiooni ja rahvatantsuharrastuse edendamisel.

Stipendium anti Kadri Tiisile pidulikult üle Ullo Toomi 114. sünniaastapäeval 14. septembril Raudsilla matkakompleksis.

Kadri Tiisi juhendatavad rühmad on kuulunud Eesti paremikku, edukalt esinenud võistutantsimistel ning neile on omistatud kõrgem või esimene kategooria. Ta on ka ise aktiivne rahvatantsija, kes tantsib Eesti tantsujuhtide rahvatantsurühmas. 2002. aastast on Kadri Tiis kuulunud üle-eestiliste tantsupidude lavastusgruppi, olnud nii liigijuht kui ka pealavastaja assistent.

Ullo Toomi stipendium on rahvatantsuliikumise kõrgeim preemia. Toomi stipendiumi saajate seas on olnud näiteks Maie Orav, Mait Agu, Ilma Adamson, Helju Mikkel ja paljud teised tuntud rahvatantsujuhid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!