Vanaaja koolitund Lutsu-mail

30. sept. 2016 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit

 

Juba kolmeteistkümnendat korda kutsuti Jõgevamaa esimese klassi jütsid koos õpetajatega Palamusele Oskar Lutsu kihelkonnakoolimuuseumi vanaaegsesse koolitundi.

329 õpilast 22 koolist said muuseumiõpetaja Aili Kalavuse juhendamisel rehkendada, lugeda ja laulda ning kirjutasid ehtsa sulepea ja tindiga endale ka tunnistuse. Pärast koolitundi andsid maavanem ja omavalitsuste juhid õpilastele ja õpetajatele üle pühendusega raamatud „Jõks Matemaatikamaal”. Maakonna matemaatikaõpetajatelt pärit mõtted on vorminud raamatuks lastekirjanik Heiki Vilep. Jõks pole siiski poliitik, vaid vaim, kes kõnnib mööda Jõgevamaad.

Hea uudis on see, et tänavu oli kooliminejaid maakonnas 45 rohkem kui mullu,” lausus koolitunni korraldaja, Jõgeva maavalitsuse haridusnõunik Heiki Sildnik. Võrreldes 2004. aastaga, kui esimesed klassid esimest korda Palamusele kogunesid, on kooliminejate arv siiski kahanenud enam kui saja õpilase võrra. Tänavu lõpetas gümnaasiumi esimene vanaaegse koolitunni lend, kes tuli kevadel uuesti Palamusele, et endale uued tunnistused välja kirjutada.

Palamuselt sõitsid lapsed ja õpetajad Elistvere loomaparki õuesõppetundi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!