Vanavanemate tarkus on väärtuste kandja

15. sept. 2016 Helen Puusepp ja Anna-Liisa Voiman Kohtla-Järve Kirju-Mirju lasteaia Krõlli rühma õpetajad - 1 Kommentaar

Vanavanemate päev on meie rahvakalendris noor püha. Seda päeva tähistatakse septembri teisel pühapäeval alates 2010. aastast, kui see kodanikualgatuse korras meie pühade ja tähtpäevade nimistusse võeti. Oma lapsepõlvele tagasi mõeldes oli just vanaema see, kes hoidis, julgustas, andis nõu, õpetas ja suureks saamisel toetas. Senini on meeles nende tarkuseterad, mida jagame oma lastele ning lasteaialastelegi.

Lasteaiaõpetajatena näeme, kui palju tööd ja vaeva vanavanemad oma lastelaste kasvatamisel näevad ning millise suure panuse annavad. Kes tuleb lapsele lasteaeda järele, kui isa ja ema on tööle kauemaks jäänud, kes õpetab numbrid ja tähed selgeks, kes küpsetab lapselapsega koos kooki? Sageli on just vanavanemad need, kes haigestunud lapse enda juurde tohterdada võtavad. Tahtsime Krõlli rühmas väärtustada oma laste vanavanemaid. Kuigi septembri alguses on lasteaiaõpetajal käed-jalad tööd täis, otsustasime rühma laste vanemad ja vanavanemad kokku kutsuda. Tahtsime luua mõnusa õhkkonna, midagi toredat koos meisterdada ning vanavanematele kaetud laualt midagi head näksida.

Et väärtustada vanavanemate elutarkust, palusime lapsevanematel tuua lasteaeda memmede-taatide nooruspõlve fotosid, mille tulemusena sündis näitus „Vanavanemate tarkus on väärtuste kandja”.

Korjasime lastega Toila rannast õppekäigult kaasa kive, millele nad koos vanavanematega salvrätitehnikas meisterdasid huvitavaid ja omanäolisi motiive lainetel loksuvatest laevadest.

Vanavanematega koos veedetud aeg lendas kiiresti. Õhtu saabudes, kui Krõlli lapsed vanavanematele enda meisterdatud kaardid ulatasid, oli memmede-taatide silmis rahulolu ja uhkus. Vanavanemate päev Krõlli rühmas õnnestus ning seda tuleb korrata ka järgnevatel aastatel.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Vanavanemate tarkus on väärtuste kandja”

  1. Maire ütleb:

    Tere

    Väga tublid olete :). Usun, et kõik osalejad ja ka korraldajad jäid üritusega rahule. Jääme ootama uusi põnevaid kokkusaamisi. Edu ja päikest teile.

    Mailini vanavanemad.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!