Alates tänasest on eetris Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja Klassikaraadio uus muusikasaade

3. okt. 2016 Eesti Filharmoonia Kammerkoor - Kommenteeri artiklit

Eesti Filharmoonia Kammerkoori lauljad tutvustavad alates tänasest Klassikaraadio uues saatesarjas „Plaadikohver” muusikat, mis neid paelub ja inspireerib. Saated on eetris igal argipäeval 3.–14. oktoobrini kell 14 Klassikaraadios. Saade on pühendatud Eesti Filharmoonia Kammerkoori 35. aastapäevale.
Tunniajases saates on mikrofoni ees Eesti Filharmoonia Kammerkoori lauljad, kes kehastuvad Klassikaraadio saatejuhtideks, esitledes leide kodusest plaadiriiulist ning meenutades koori reise maailma eri nurkadesse.

Eesti esinduskooriks kujunenud Eesti Filharmoonia Kammerkoori asutas 1981. aastal Tõnu Kaljuste, kes oli koori kunstiline juht kakskümmend aastat. Tema tööd jätkasid tuntud briti dirigent Paul Hillier (2001–2007) ja hollandlane Daniel Reuss (2008–2013) ning alates 2014. aastast seisab koori ees peadirigendina Kaspars Putniņš.

Oma muusikuks olemist visandavad läbi lemmiklugude ja armsaks saanud repertuaari EFK lauljad Olari Viikholm (03.10), Henry Tiisma (04.10), Annika Lõhmus ja Karoliina Kriis (05.10), Joosep Trumm (06.10), Kaia Urb (07.10), Heli Jürgenson (10.10), Sander Sokk (11.10), Anna Dõtõna (12.10), Allan Vurma (13.10) ja Karin Salumäe (14.10).


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!