Algab lugemisprogrammi „Loeme valmis „Oma raamatu”” neljas hooaeg

14. okt. 2016 Tallinna keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Tallinna keskraamatukogu kutsub taas õpilasi kogu klassiga osa võtma lugemisprogrammist „Loeme valmis „Oma raamatu””. Programm toimub ajavahemikul 20.10.2016–17.03.2017. Osalema on oodatud Tallinna koolide 1.–9. klassi õpilased.

Lugemisprogrammis osaleb klass tervikuna. Õpilased loevad raamatuid ja koostavad iga loetud teose põhjal A4 formaadis kokkuvõtte, kus võib kujutlusvõimel lasta vabalt lennata. Loetud raamatust võib kujundada reklaami, joonistada pildi või läheneda loetule muul looval viisil. Kokkuvõtted loetust tuleb tuua raamatukokku ning programmi lõppedes köidab raamatukogu need raamatuks. Nii tekib igal klassil „Oma raamat”.

Kevadeks selgub iga linnaosa parim klass. Võitjaks on klassid, kelle „Oma raamatus” on programmi lõppemise ajaks kõige rohkem lehti. Võitjaklasse ootab Tondiraba jäähallis elamusrohke auhind.

Lugemisprogramm „Loeme valmis „Oma raamatu”” sai 2013. aastal alguse Pääsküla raamatukogus. Programmi eesmärk on väärtustada lugemist kui silmaringi ja sõnavara arendavat tegevust ning õpetada lastele meeskonnatööd ja teistega arvestamist. Eelmisel hooajal osales programmis 80 klassi, kes lugesid kokku 13 349 raamatut. Kõige paksemasse „Oma raamatusse” koguti lausa 1040 lehte. Lisaks eestikeelsetele raamatutele loeti ja kirjutati ka inglise, vene ja itaalia keeles. Teoste kokkuvõtetele läheneti loovalt ‒ joonistati, kleebiti, kirjutati luuletusi ning koostati loetu põhjal mitmesuguseid nuputamisülesandeid. Lugemisprogramm kujunes nii menukaks, et klassid täitsid lugemispäeviku asemel hoopis „Oma raamatu” lehti.

Lisainfo ja täpsemad juhised keskraamatukogu veebis www.keskraamatukogu.ee/lasteleht, e-aadressil laste@tln.lib.ee ja telefonil 683 0914.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!