Algab ooperi- ja balletifestival „Narva täis muusikat”

10. okt. 2016 Rahvusooper Estonia - Kommenteeri artiklit
Ida-Virumaa lapsed Geneva keskuses Estonia lastegala proovis Foto: Tuuli Potik

Ida-Virumaa lapsed Geneva keskuses Estonia lastegala proovis.
Foto: Tuuli Potik

Täna, 10. oktoobri õhtul avab rahvusooper Estonia Narvas Geneva keskuses pidulikult viis päeva kestva ooperi- ja balletifestivali „Narva täis muusikat”. Keskuse fuajees avatakse ka temaatiline fotonäitus.

Festival, mis sai eile õhtul alguse menuka operetikontserdiga Sillamäel, hõlmab Tšaikovski balletti „Uinuv kaunitar”, Verdi ooperit „La Traviata”, beebikontserte, kammerkontserte Sillamäel, Illukal ja Narvas ning ooperi- ja balletigalat. Festivali krooniks on lastegala, mille kunstiline juht on Estonia dirigent ja muusik Priit Aimla ja kus koos estoonlastega musitseerivad Geneva 250 Ida-Virumaa last. Noored ja nende juhendajad on kevadest alates estoonlaste käe all proove teinud ning nüüd on aeg publiku ette astuda.

Festivalil sõidab Ida-Virumaale külla üle 200 estoonlase, kellest enamiku tee viib neljapäeva õhtul rongiga edasi Moskvasse etendusi andma.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!