Algab teavitusürituste sari vene noortele ja nende lähedastele

13. okt. 2016 MISA - Kommenteeri artiklit

Kümnes koolis üle Eesti toimuvad teavitusüritused, kus integratsiooni ja migratsiooni sihtasutus Meie Inimesed (MISA), politsei- ja piirivalveameti (PPA), Eesti töötukassa ning Rajaleidja spetsialistid räägivad Eestis elavatele vene emakeelega inimestele eneseteostuse võimalustest Eestis. Esimene üritus toimub 18. oktoobril kell 18 Ehte humanitaargümnaasiumis Tallinnas.

MISA nõustamiskeskus korraldab koostöös PPA, töötukassa ning Rajaleidja üle-eestilise võrgustiku spetsialistidega oktoobris ja novembris kümme piirkondlikku kohtumist Tallinnas, Narvas, Maardus, Pärnus, Kohtla-Järvel, Sillamäel, Valgas ja Tartus. Lisaks koolinoortele on teavitusüritustele oodatud noorte pereliikmed, lähedased, samuti noored, kelle koolitee on mingil põhjusel katkenud, ja nende vanemad ning kõik, kes arutlusele tulevate teemade vastu huvi tunnevad.

Teavitusüritused toimuvad vene keeles aruteluna. Esimene üritus toimub Ehte humanitaargümnaasiumis (Ehte 9, Tallinn) 18. oktoobril kell 18.00. Lisaks valdkonnaspetsialistidele on Ehte gümnaasiumis kohal MISA nõukogu liige ja Kristiine linnaosa vanem Vadim Belobrovtsev, kes räägib oma kogemustest ajakirjanikuna ja poliitikuna.

Põhja-Eesti Rajaleidja keskuse karjääriteenuste üksuse juht Liis Mäeotsa sõnul toob Rajaleidja teavitusüritustele kaasa põnevaid näiteid Rajaleidja võrgustiku nõustamispraktikast: „ Räägime noorte muredest ja küsimustest,  millega iga päev kokku puutume. Osalejad saavad kaasa võtta infot meie teenuste kohta, küsida karjäärialaseid küsimusi ja leppida kokku nõustamisaegu.”

Lisaks arutletakse üritusel Eestis ja välismaal töökoha leidmisega seotud asjaolusid ning antakse soovitusi oma tuleviku karjäärivalikute tegemiseks. Tutvustatakse välismaalaste seaduse ja kodakondsuse seaduse 01.01.2016 jõustunud muudatusi, mis on olulised just Eesti püsielanikkonnale. Samuti antakse ülevaade noortele mõeldud lõimumistegevustest, räägitakse Eesti Vabariigi kodakondsuse taotlemisest, eesti keele õppe ja praktika võimalustest ning MISA elanike nõustamise teenusest.

Tallinnas toimuvad teavitusüritused veel 14. ja 15. novembril. Teavitusürituste kohad ja ajad leiab MISA kodulehelt. Lisainfot teavitusürituste kohta saab küsida ka, helistades MISA nõustamiskeskuse tasuta infotelefonil 800 9999 või kirjutades e-aadressil info@integratsiooniinfo.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!