Alustab Tallinna keskraamatukogu lugemisprogramm „Raamatuga kevadesse”

18. okt. 2016 Tallinna keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval, 20. oktoobril kell 17.30 toimub Tallinna keskraamatukogu suures saalis (Estonia pst 8) lugemisprogrammi „Raamatuga kevadesse” viienda hooaja avaüritus.

Noortele ja täiskasvanutele suunatud lugemisprogrammi uue hooaja avamisel tutvustatakse programmi kirjanduse valikut ja programmis osalemise tingimusi. Külas on kirjanikud Alan Adojaan ja Kai Aareleid, kelle teosed „On, nagu pole” ja „Vene veri” kuuluvad programmi nimekirja. Õhtu sisustavad mõnusa džässmuusikaga Georg Otsa nim muusikakooli õpilased.

2017. a 30. aprillini kestva lugemisprogrammi teema on „Eripalgeline maailm”. Koostöös vabatahtlikega on raamatukoguhoidjad valinud 50 raamatut, mis räägivad eri maailmavaadetest ja kultuuridest, peegeldavad tänapäeva maailma valupunkte, kuid jäävad siiski optimistlikuks. Programmis on pandud rõhku kodumaisele kirjandusele – tervelt 30 teost (sh neli luulekogu ja kaks näidendit) on kirjutanud eesti autorid. 20 teost (sh üks graafiline romaan) on kirjutanud Ameerika, araabia, austria, belgia, inglise, iraani, portugali, prantsuse, pärsia, saksa, rootsi ja soome kirjanikud. Mitmeid lugemisprogrammi valitud teoseid saab laenata ja lugeda e-raamatukogus ELLU.

Kõigis keskraamatukogu teenindusosakondades, haruraamatukogudes ja raamatukogubussis ootavad huvilisi lugemispassid ja tagasisidelehed. Pärast raamatu lugemist ja tagasisidelehe täitmist saab osaleja raamatukogus oma lugemispassi templi. Programmi lõpuüritusele on oodatud kõik, kes on 2017. aasta 30. aprilliks läbi lugenud 15 teost ja andnud nende kohta tagasisidet.

Kõigi osalejate vahel loositakse kord kuus välja eesti kirjanike autogrammiga uudisteoseid. Samuti loositakse välja Apollo kinkekaarte ja lugemist hõlbustavaid meeneid − nendega toetab lugemisprogrammi Apollo Holding OÜ. Programmi toetab ka hasartmängumaksu nõukogu.

Eelmisel hooajal osales programmis 101 inimest, kes täitsid 1105 tagasisidelehte. Programmi lõpetas edukalt 39 inimest. Kõige enam lugesid programmis osalejad Rein Raua teost „Hotell Amalfi”.

Programmi lisainfo ja kirjanduse valikuga saab tutvuda Tallinna keskraamatukogu veebilehel ja Facebookis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!