Eesti õpetajate esindusorganisatsiooni juhtimine usaldati neljaks aastaks taas Reemo Voltrile

30. okt. 2016 EHL - Kommenteeri artiklit

Eile toimus Eesti õpetajate esindusorganisatsiooni, Eesti haridustöötajate liidu üldkoosolek, mis on liidu kõrgeim organ. Üldkoosolekule järgnes volikogu koosolek, mis valis uue juhatuse koosseisu. Esimehe amet usaldati taas Reemo Voltrile.

EHL-i üldkoosoleku vastu võetud arengukava sisaldab kaheksa punkti, mis on orienteeritud õpetajaameti väärtustamise kasvatamisele, sh töötasu tõstmine kõrgharidusega spetsialistiga võrdseks, kutse- ja alushariduses riiklike kollektiivlepingute sõlmimine, tööaja konkreetsem reguleerimine ja tugipersonali kättesaadavuse tagamine.

Koosolekutele olid kutsutud ka haridus- ja teadusminister Maris Lauri ja õpetajaosakonna juhataja Kristi Mikiver, kes rõhutasid oma sõnavõttudes õpetajaameti väärtustamise olulisust, kuid tõdesid, et sellise vastutusrikka elukutse esindajad ei ole veel väärikalt tasustatud. Lauri selgitas koolivõrgu korrastamise loodetavat mõju ning innustas õpetajaid end paremas valguses nägema. Mikiver tutvustas EMOR-i uuringut, ning tõdes, et õpetajaamet on küll väärtustatud, kuid alatasustatud.

Nii üldkoosoleku kui ka volikogu koosolekul rõhutati väga hea hariduse andmise jätkamise olulisust ja õpetajaameti kõrgema väärtustamise vajadust. Oldi üksmeelel, et uue aasta esimeses pooles võivad tarvilikuks osutuda aktsioonid, et õpetajaid nii valitsusele kui ka ühiskonnale laiemalt meelde tuletada.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!