Eesti teadusagentuur kutsub Tartusse teaduskommunikatsiooni konverentsile

24. okt. 2016 ETAG - Kommenteeri artiklit

Konverents „Teadus meediastunud maailma”  toimub 23. novembril kella 10-18 Tartus Eesti Rahva Muuseumis.

Eesti Päevalehe ajakirjanik Tuuli Jõesaar kõneleb ajakirjanduse vastutusest teadusteemade kajastamisel, teadlase seisukohast avab sama teemat Eesti teaduste akadeemia president, rannikutehnika professor akadeemik Tarmo Soomere.

Andmeajakirjanduse ekspert Jonathan Stoneman (UK) ning Margus Järv Eesti Ekspressist toovad häid näiteid andmeajakirjandusest ning avatud andmete kasutamisest. Statistikaameti esindaja räägib andmeanalüüsi lõksude vältimisest.

Teadusteemade kajastamisega seotut tutvustavad Margus Mets Postimehest ning Rain Väät Äripäev AS-st.

Küsimusele, kuidas pakkuda sisukat ja harivat teaduskajastust, otsivad Priit Hõbemäe juhitud diskussioonis vastuseid füüsik Andi Hektor, professor Irja Lutsar, teadusajakirjanik Marju Himma ERR portaalidest ning tehnoloogiaajakirjanik Henrik Roonemaa.

Konverentsi lauaaruteludes on võimalik kõigil osalejatel kaasa lüüa.

Registreerimine siin.

NB! Kohtade arv on piiratud!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!