Geograafia ja geoinfo­süsteemide teabepäev

7. okt. 2016 Kairi Voss GIS päeva projektijuht - Kommenteeri artiklit

g

 

Eesti rahvusraamatukogus toimub 16. novembril juba 12. korda geograafia ja geoinfosüsteemide (GIS) teabepäev. GIS päeva eesmärk on populariseerida geograafiat, geoinformaatikat, kartograafiat ja nendega tihedalt seotud erialasid, tõsta geograafiaõpetajate teadlikkust ja toetada neid õpilastes eelnimetatud erialade vastu huvi äratamisel. Lisaks jagatakse oskusteavet – erialaspetsialistid saavad nii omavahel kui ka õpilastele, tudengitele ja õpetajatele oma teadmisi esitleda.

Teabepäeval toimub traditsiooniline konverents, kus tutvustatakse GIS-i kasutamist õppetöös, geograafiateaduse uurimismeetodeid ja GIS-i-põhiseid rakendusi eri eluvaldkondades. Sel päeval toimuvad peamiselt õpetajatele GIS-i tarkvarakoolitused ja saab osa võtta praktilisest töötoast „Spetsialistilt õpetajale”, kus sel aastal arutatakse, kust leida õppetööks vajalikke ruumiandmeid ning rakendusi. Õpilasi ootame oktoobris osalema fotojahil portaalis Ajapaik ning huvitaval loovtööde võistlusel. Parimad tööd märgitakse üritusel ära ja pannakse seinale.

Raamatukogu fuajees tutvustavad geograafia valdkonna kõrgkoolid ja GIS-iga tegelevad asutused oma tarkvaralahendusi, andmekogusid, publikatsioone, kaarte jm. Võimalik on uudistada kaardinäitust (avatud 28. oktoobrist 18. novembrini), mis pannakse kokku rahvusraamatukokku saadetud omavalmistatud kaartide põhjal konkursi „Me armastame kaarte” raames.

Lisaks GIS päevale tähistatakse 13.–19. novembrini geograafianädalat, mille käigus viivad korraldajad samuti läbi mitmeid üritusi. Juhul kui soovite geograafianädalaga seoses enda kooli mõnda valdkonna (GIS, kartograafia, kaugseire) spetsialisti oma tööst rääkima, andke sellest soovist teada ­gispaev@gmail.com, teadmiste jagamisel abistab GeoMentori programm.

Täpsem info ja registreerimine GIS päeva kodulehel www.­gispaev.ee. Üritusest osavõtt on tasuta, olete oodatud!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!