Haridusfestival tõi õpetajad Tartusse

28. okt. 2016 Sirje Pärismaa toimetaja - 1 Kommentaar
Treffneri gümnaasiumi ja Reiniku kooli noormehed esitasid kuulsa musketäride laulu.

Treffneri gümnaasiumi ja Reiniku kooli noormehed esitasid kuulsa musketäride laulu.

 

Teist aastat toimunud Tartu haridus­festivalil avasid sügisvaheajal oma uksed 16 Tartu kooli, kus külalised said õppida õpetajatelt ja koos õpetajatega.

Kolme päeva jooksul leidis aset poolsada õpituba, vestlusringi, koolitust. Et huvilised ei peaks ühest linnaservast teise tormama, jagati tänavu sündmused piirkondade vahel ära. Rahvast jagus igasse kooli.

Arvasime, et tänavu on ehk kümmekond huvilist, aga saabujaid on ligi poolsada,” tervitas mulluse festivali hitti, esimest avatud õpperuumi ­uudistama tulnuid Tartu Hansa kooli direktor Liina Karolin-Salu. Õpetajad kehastusid õpilasteks ning said Hansa kooli kolleegide käe all aimu, kuidas uudses keskkonnas õpitakse.
Kivilinna kooli õpetajad Ott Riisenberg ja Rena Kruus ajasid aga üle Eesti kohale saabunuil naha märjaks, õpetades mänge, mida kehalise tundides läbi viia.

Palju keskendusime kaasatusele, et tunni intensiivsus ei langeks, ja näitasime, kuidas lihtsate meetodite abil mängu oluliselt raskemaks muuta,” sõnas Riisenberg.

Tänavune festival sündis linnavalitsuse haridusosakonnal tihedas koostöös TÜ ja HTM-iga, kes pakkusid arutelusid üldisematel teemadel.

HTM-i õpetajaosakonna juhataja Kristi Mikiveri töötuppa õpetaja tööaja kasutamise teemal saabus ligi 30 osalejat Eesti eri paigust.

Kogusime infot oma töö ja otsuste tarbeks, vaatasime, millised on arengud ühiskonnas ja mis mõju neil võiks olla õpetaja tööajale,” rääkis Mikiver. „Andsin ülevaate meie õpetajate tööajast võrdluses teiste riikidega ning peamistest järeldustest tööaja kasutamise kogemuste uuringust. Õpetajatele ei ole üheselt selge, millised on põhi- ja millised lisaülesanded. Sellele tuleb enam tähelepanu pöörata. Rääkisime ka ületunnitöö teemal ning õpetajad tegid Bingo mängimise käigus ettepanekuid, kuidas probleemi lahendada.”

Iga festivalipäev lõppes meelelahutusega. Annelinna gümnaasiumi vene laulude õhtu tõi kohale paarsada inimest.

Vene laulu festival on leidnud oma väljundi ja eesti koolide vene keele õpetajatel on põhjust kultuurikeskkonnas kohtuda kolleegidega vene koolist,” lausus haridusfestivali idee algataja, Tartu linnavalitsuse haridusosakonna jurist Kairit Peekman. „Samuti kohtuvad seal eesti koolide vene taustaga lapsed vene kooli õpilastega. See on kultuurilise identiteedi ja keskkonna loomise küsimus, väga huvitav aspekt, mida tuleb kindlasti arendada.”

Festivali finaal oli võimas Tartu koolikooride ühiskontsert Pauluse kirikus.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Haridusfestival tõi õpetajad Tartusse”

  1. Jelena Minina ütleb:

    Tere. Suurepärane idee! Kasulik ja lõbus üritus! Värvikad muljed!
    Suur tänu! Jelena.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!