Informaatika lahtisel võistlusel näidati kõrget taset

28. okt. 2016 - Kommenteeri artiklit

17.‒23. oktoobrini üle Eesti toimunud informaatika lahtisel võistlusel osalejad panid end proovile arvutiprogrammide kirjutamises. 88 võistleja seas tunnistati parimateks maksimumtulemuse saavutanud Martin Širokov Tallinna tehnikagümnaasiumist ja Toomas Tennisberg Hugo Treffneri gümnaasiumist.

Targo Tennisbergi lemmikülesanne oli turvalisusest: „Tuli ära mõistatada pseudojuhuslike arvude generaatori sisemisi parameetreid, mis võimaldaks ennustada, millised juhuarvud sealt edaspidi välja tulevad.”

Ühtekokku tuli osalejatel lahendada seitse ülesannet. Võistluskomplektis oli puhtalt programmeerimistehnilisi ülesandeid, näiteks andmemigratsiooni ülesanne, mille sarnaseid tuleb sagedasti ette ka päriselus. Kuid oli ka algoritmiteadmist eeldav ülesanne: logistika planeerimine tehaste vahel kaupade saatmiseks. Võistluse korraldaja Targo Tennisberg hindas tänavusi ülesandeid varasemate aastatega võrreldes keerukaiks, kuid tõdes, et osalejate motivatsiooni hoidis kõrgel võimalus kogu võistluse ajal edetabelit jälgida.

Kõigi ülesannete ja tulemustega on võimalik tutvuda siin.

Õpilaste puhul arvestatakse lahtise võistluse tulemusi informaatikaolümpiaadi lõppvooru kutsumisel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!