Keelpillikvartett Prezioso tähistab juubelit

28. okt. 2016 Eesti Interpreetide Kontserdid - Kommenteeri artiklit

Säravatest noortest koosnev keelpillikvartett Prezioso tähistab 31. oktoobril oma kümnendat tegutsemisaastat. Tallinna Filharmoonia Mustpeade majas toimuval pidulikul kontserdil kõlab Maurice Raveli, Dmitri Šostakovitši ja Ester Mägi keelpillimuusika.

Keelpillikvartett sai alguse Eesti muusika- ja teatriakadeemias, kus kõik ansambli liikmed õppisid. Mitmekesise repertuaariga Prezioso on edukalt osalenud konkurssidel ja pälvinud auhinnalisi kohti. Koos on musitseeritud nii Eestis kui ka välismaal: Soomes, Venemaal, Hollandis ja Saksamaal. Ansambli repertuaaris leidub nii klassikalist kvartetirepertuaari, kaasaegset muusikat kui ka popmuusikatöötlusi. Sarnaselt repertuaariga on Prezioso koostööd teinud väga eriilmeliste eesti muusikutega: Kristjan Randalu, Rein Rannapi, Toomas Vavilovi, Hanna-Liina Võsa, Maria Listra ja paljude teistega.

Juubelikontserdil tuleb ettekandele kvartetirepertuaari üks suurteoseid ning ansambliliikmete lemmikteoseid, Maurice Raveli keelpillikvartett F-duur. „Lisaks oleme kavasse valinud Dmitri Šostokovitši esimese keelpillikvarteti, mis erinevalt helilooja paljudest teistest teostest on täis helgeid meeleolusid, mida autor ise seostas oma lapsepõlve stseenidega,” tutvustavad kvarteti liikmed oma kava. Kontserdi krooniks on Eesti muusika Grand Old Lady Ester Mägi tuntud teose „Vesper” seade keelpillikvartetile, mille autor on kirjutanud spetsiaalselt Preziosole kümnendaks sünnipäevaks.

Kontserdipiletid on saadaval Piletilevis ja tund enne kontserdi algust kohapeal.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!