Kool lastekirjanduses, lastekirjandus koolis

11. okt. 2016 Eesti lastekirjanduse keskus - Kommenteeri artiklit

Eesti lastekirjanduse keskus ning Eesti TA Underi ja Tuglase kirjanduskeskus korraldavad 25. oktoobril kella 10.30–16.30 Eesti lastekirjanduse keskuses (Tallinnas, Pikk 73) seminari „Laps kirjanduses 4: Kool lastekirjanduses, lastekirjandus koolis”.

Seminaril uuritakse, kuidas kirjandust koolis õpetatakse: kuidas valitakse lugemisvara, mida teha selleks, et lugemine ei oleks lastele pelgalt sund, millised on need tekstid, mis on läbi aegade kuulunud koolikirjanduse nimekirjadesse ja miks.

Lisaks süvenetakse kooli kujutamisse lastekirjanduses: vaadeldakse, kuidas peegeldub kool noortele suunatud ilukirjanduses ning milliseid funktsioone see võib täita, millised on erinevused kooli kujutamises algupärase ja tõlkekirjanduse vahel, milliseid õpetajatüüpe võib lastekirjanduses kohata jne.

Sõna on õpetajatel, õpikukoostajatel ja lastekirjanduse uurijatel.

Seminar jätkab 2013. aastal algatatud populaarset seminarisarja „Laps kirjanduses”. Varasematel aastatel on arutletud selle üle, millised raamatud ja autorid mõjutavad noort lugejat, vaagitud lapstegelase olulisust, süüvitud Põhjamaade lastekirjandusse ning keskendatud tsensuurile ja tabudele tänapäeva lastekirjanduses.

Lisainfo: jaanika@elk.ee, ellemari@utkk.ee Osavõtt on tasuta, palume registreeruda aadressil elk@elk.ee 19. oktoobriks.

Kava loe siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!