Kunstiakadeemia graafilise disaini tudengite algatus juhib tähelepanu hoolivale käitumisele ühistranspordis

21. okt. 2016 EKA - Kommenteeri artiklit

Eesti kunstiakadeemia graafilise disaini eriala III kursuse tudengid teevad Tallinna kesklinnas omaalgatusliku teavituskampaania, et anda ühistranspordi kasutajatele sõbralikke ja lihtsaid nõuandeid, kuidas abistada sõidu eel ja ajal erivajadustega inimesi, eakaid või lapsevankriga reisijaid.
Plakatid ja flaierid Vabaduse platsi ühistranspordipeatustes kutsuvad üles uurima, kas ja kuidas saaks kõrvalolijat aidata, ning julgustavad abivajajaid omakorda mitte häbenema tuge vastu võtta.
Kakskeelsel plakatil seisab „Tere, kas ma saan kuidagi aidata?”, „Здравствуйте, могу ли я Вам как-то помочь?” ning selle juures on flaierid lihtsate juhistega, kuidas luua kontakti ja pakkuda abi.
Kampaania kasvas välja disainer Daniel Kotsjuba juhitud viiepäevasest universaalse disaini töötoast EKA-s, kus keskenduti kõigi ühiskonnagruppidega arvestava keskkonna loomisele ning mängiti oma nahal läbi probleemseid olukordi linnaruumis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!