Kuressaare ametikool kutsub programmeerimise õpitubadesse

13. okt. 2016 Kuressaare ametikool - Kommenteeri artiklit

Kuressaare ametikool korraldab 17.‒21. oktoobrini üleeuroopalise programmeerimisnädala Code Week käigus mitu algajatele suunatud programmeerimise õpituba ning IT-seminari, kuhu on oodatud kõik huvilised. Kõik üritused on tasuta.

„Tahame Code Weeki üritustega eelkõige teadvustada programmeerimise olulisust meie igapäevaelus,” rääkis nädala eestvedaja ametikooli arvutierialade õpetaja Triin Tisler. „Õpitubades soovime osalejatele näidata, et loogilist mõtlemist kasutades on võimalik esimeste programmideni jõuda suhteliselt lihtsalt ja vabavaraliste vahenditega.”

Esmaspäeval, 17. oktoobril kella 12.45‒15.15 ametikooli ruumis K-4 korraldataval seminaril käsitletakse programmeerimist kui uut kirjaoskust. Töötuba viivad läbi õpetajad Triin Tisler ja Sander Tulk. Ametikooli inglise keele ja arvutierialade kutseõpetaja Ian Pettersson räägib sellest, kuidas muusika ja programmeerimine on omavahel seotud. Võimalusel palutakse kaasa võtta oma sülearvuti.

Teisipäeval, 18. oktoobril kella 12.45‒15.55 sukeldutakse veebilehtede loomise maailma, algajatele ja kesktasemele suunatud HTML-i ja CSS töötoa viivad läbi õpetajad Oliver Maaker ja Krister Arder.

Reedel, 21. oktoobril kella 10‒14 korraldatakse seminar (ruum K4), kus räägitakse IT rollist meie tänapäeva elus ja sellest, kuidas on selle olulisus muutnud aastate jooksul. Arutletakse IT tulevikust ja kõigest sellest, miks ja milleks on oluline olla teadlik IT-maastikul toimuvast. Seminari juhib vabakutseline disainer-programmeerija Kristjan Jansen, kes on töötanud Skype’s ja Teleportis ning õpetanud Kuressaare ametikoolis ja Eesti kunstiakadeemias.

Lisaks räägivad teised Saaremaaga seotud IT-ettevõtjad ja programmeerijad: Kristjan von Wowern (KonceptForm), Reget Kalamees (Proekspert), Andrel Vahter (Proekspert) ja Sander Tulk (Kuressaare ametikool).


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!