Kuressaare ametikooli kokaõpilased sõidavad Londonisse võistlema

21. okt. 2016 Kuressaare ametikool - Kommenteeri artiklit

Loore Kuris asub võistlema kulinaariakunsti võistlusalal.

Kaks Kuressaare ametikooli kokaõpilast sõidavad pühapäeval Londonisse, et osaleda 23.-28. oktoobrini korraldataval Euroopa hotelli- ja turismikoolide assotsiatsiooni AEHT aastakonverentsil- ja võistlustel.

 „Üldiselt tunnen ennast enesekindlalt, aga kõik oleneb tiimikaaslastest,“ rääkis neljanda kursuse kokaõpilane Loore Kuris, kes asub võistlustulle kulinaariakunsti võistlusalal.  „Latti kõrgele ei aja, loomulikult oleks tore, kui saaksin head tiimikaaslased ja koostöö sujuks ning tuleks ka hea koht.“ Enne võistlusi loositakse õpilased rahvusvahelistesse võistkondadesse ning lisaks õppija enda eriala- ja keeleoskusele mõjutab lõpptulemust ka meeskonnatöö oskus ning osalt ka loosiõnn.

Looret on aidanud võistlusteks ette valmistada kokaõpetaja Irina Arhipova ja GOSPA peakokk Alar Aksalu. „Oleme Irina ja Alariga kolmekesi mõtted kokku pannud ja iga kord oleme harjutamisel leidnud midagi, mida parandada või paremaks muuta.

Kolmanda kursuse kokaõpilane Maarja Maripuu võistleb barista võistlusalal, kus kaheliikmelise võistkonna koosseisus tuleb valmistada espressot ja cappuccinot ning vabalt valitud kohvijook korraldajate antud toiduaineid kasutades. Baristade arvestuses  pole ametikool varem osalenud.

kures2„Saab huvitav ja põnev olema,“ rääkis Maarja. „Olen juhendajate käe all tunde harjutanud. Ühest küljest on see raske, teisalt ka huvitav. Areng on olnud hüppeline. Loodan et paariline tuleb mõistlik ja omavahel arusaamatusi ei teki.“

Õpilasi saadavad ametikooli direktor Neeme Rand ja toitlustuse juhtõpetaja Ülle Tamsalu. Võistluse korraldab Londoni kesklinnas asuv Docklands Academy.

Mullu võitis ametikooli kokaõpilane Anette Vaab Itaalias Cervias korraldatud AEHT aastakonverentsil klassikalise köögi (haute cuisine) võistlusalal pronksmedali.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!