Lapsed hakkavad koolihoove disainima

7. okt. 2016 Riigikantselei - Kommenteeri artiklit

Kuni 10. novembrini toimub 15 koolis üle Eesti ideekorje, millega oodatakse õpilastelt ettepanekuid oma koolihoovi mitmekesistamiseks.
Algatuse „Lapsed koolihoovi liikuma ja õppima” eesmärk on muuta Eesti riigi 100. sünnipäevaks paljude Eesti koolide hoovid atraktiivsemaks, et lastel ja noortel oleks senisest rohkem võimalusi liikuda ja õppida.
Koolide ideekorjes osalevad eri tüüpi koolid pea kõigist Eesti maakondadest. Õpilastelt ja kooliperelt oodatakse ideid, soove ja unistusi sellest, kuidas võiks välja näha nende kooli väliruum ja milliseid tegevusvõimalusi see nende arvates pakkuda võiks. Koostöös maastikuarhitektidega töötatakse kogutud ettepanekute põhjal välja koolipõhised lahendused hoovide uuendamiseks. 2017. aasta kevadsuvesse planeeritud uuendustööd viiakse ellu laste, õpetajate ja kohaliku kogukonna koostöös.
Ettevõtmise eestvedaja Siiri Treufeldi sõnul on teema oluline, kuna seni pole koolihoove laste hüvanguks maksimaalselt ära kasutatud.
„Koole ümbritsevad hoovid võiksid pakkuda lastele praegusest oluliselt rohkem võimalusi aktiivseks tegutsemiseks. Soovin Eesti läheneva 100. sünnipäeva puhul panustada kingitusena sellesse, et koolihoovist saaks senisest mitmekülgsem laste liikumist, arengut, loovust ja looduslähedast tegutsemist toetav keskkond,” selgitas Treufeld.
Ideekorjes osalevad Albu põhikool, Elva gümnaasium, Jüri gümnaasium, Kohila gümnaasium, Käina kool, Kärla põhikool, Käru põhikool, Lustivere põhikool, Merivälja kool, Pärnu Rääma põhikool, Pühajärve põhikool, Suure-Jaani kool, Tallinna saksa gümnaasium, Tilsi põhikool ja Vastseliina gümnaasium. Eestvedajate soov on järgmisest õppeaastast programmiga liita veelgi rohkem Eestimaa koole.
Algatus „Lapsed koolihoovi liikuma ja õppima” on loodud kingitusena Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. Kingituse eestvedaja MTÜ Eesti Rohelised Koolihoovid loodi 2015. aasta aprillis eesmärgiga mitmekesistada koostöös kooliperede ja kohalike kogukondadega õpilaste võimalusi koolihoovides liikumiseks, õppimiseks ja mängimiseks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!