Ligi sada tasuta tehnoloogia õpituba üle Eesti ootavad osalema

4. okt. 2016 Hariduse Infotehnoloogia SA - 1 Kommentaar

HITSA eestvedamisel korraldavad õpetajad ja haridusasutused 15.–23. oktoobril ligi sada ProgeTiigri õpituba üle kogu Eesti, et tutvustada lastele ja noortele, kuidas tehnoloogiat enda kasuks tööle panna. Õpitubasid korraldatakse üleeuroopalise programmeerimisnädala Code Week raames.

Kokku toimub 97 tehnoloogia õpituba, mis on lastele ja noortele vanuses 5–20 eluaastat tasuta. Õpitubades luuakse animatsioone, mänge ja mobiilseid äppe, ehitatakse ja programmeeritakse roboteid, tutvutakse 3D-maailmaga, disainitakse nutikat kodu jpm.

„ProgeTiigri õpitoad aitavad õpilastel mõista tehnoloogia taga olevat sisu, näiteks tarkvara või riistvara tööpõhimõtteid, aga ka seda, kuidas nende abil ise uut tehnoloogiat luua,” ütles ProgeTiigri programmijuht Mari-Liis Peets. „Kindlasti ootame osalema ka neid lapsi ja noori, kes ei ole varem tehnoloogia loomisega ise kokku puutunud. Aitame neil teha esimesi samme selles valdkonnas ning näitame, et tehnoloogia kasutamise kaudu saab arendada oma loovust, probleemi lahendamise oskust ja koostööoskust.”

Tasuta õpitubasid saab valida oma elukohajärgsest piirkonnast:

  • Põhja-Eesti – Harju maakond;
  • Lääne-Eesti – Hiiu, Lääne, Pärnu ja Saare maakond;
  • Kesk-Eesti – Järva, Viljandi ja Rapla maakond;
  • Ida-Eesti – Jõgeva, Lääne-Viru, Ida-Viru maakond;
  • Lõuna-Eesti – Põlva, Tartu, Valga ja Võru maakond.

Info ja registreerumine töötubadesse siin.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Ligi sada tasuta tehnoloogia õpituba üle Eesti ootavad osalema”

  1. hiidlane ütleb:

    eksitav on mainida nimekirjas Hiiumaad kui seal tegelikult ühtegi õpituba ei toimu.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!