Loome Lotte lasteaias maailma paremaks ja põnevamaks

26. okt. 2016 Kätlin Ilves, Anu Kirss Tartu Lotte lasteaia õpetajad - Kommenteeri artiklit
Laada tulu 610 eurot annetati Minu Unistuste Päeva fondi. Foto: Tartu Lotte lasteaed

Laada tulu 610 eurot annetati Minu Unistuste Päeva fondi.

Eesti rahvakalendri tähtpäevade tähistamine on Tartu Lotte lasteaias alati au sees olnud. Traditsiooniliselt tähistati 29. septembril mihklipäeva. Hommikupoolikul toimus meeleolukas spordipäev, kus võisteldi kummikuheites ja kartulikorjamises, orienteeruti ning läbiti lõbus takistusrada. Õhtul leidis aset heategev mihklilaat.

Laadalt võis igaüks leida endale midagi meelepärast – müügilettidele olid pandud parimad hoidised, isuäratavaimad küpsetised, põnevad meisterdused ja lustakad võileivad. Ei puudunud ka elav muusika – kaasahaaravate paladega kostitas laadalisi üheksa-aastane karmoškamängija Pärtel. Iga soovija sai võtta õnneloosi, mis oli nii populaarne, et loosid lõppesid ammu enne ürituse lõppu. Õhtu üheks hitiks oli vahvlikohvik, kus pakuti otse vahvliraudade vahelt tulnud sooje vahvleid. Jutud maitsvatest vahvlitest ning küpsetuslõhn levisid kiirelt, seega olid vahvliküpsetajatel terve õhtu käed tööd täis ning järjekord kohvikus ei tahtnud lõppeda.

Lotte lasteaia heategevusliku mihklilaada lookas lett. Foto: Tartu Lotte lasteaed

Lotte lasteaia heategevusliku mihklilaada lookas lett. Foto: Tartu Lotte lasteaed

Sel õppeaastal keskendutakse Lotte lasteaias hea tegemisele. Tänavune laat erines eelnevatest selle poolest, et üheskoos otsustati teenitud raha anda heategevuseks. Siniste Elevantide rühma õpetajate pakutud ideega annetada laada tulu Minu Unistuste Päeva fondile tuli kaasa kogu lasteaiapere. Minu Unistuste Päev on organisatsioon, mis viib ellu raskelt või krooniliselt haigete laste unistusi, et tuua nende ja nende lähedaste ellu rohkem rõõmu ja sära.

12. oktoobril tuli Minu Unistuste Päeva Tartu tiimijuht Laura Lotte lasteaeda väikeste heategijatega kohtuma ning neid tänama. Ta tutvustas saali kogunenutele organisatsiooni tegevust, näitas pilte korraldatud unistuste päevadest ning võttis vastu mihklipäeval kogutud 610-eurose annetuse.

Kogu Lotte lasteaiapere loodab, et nende panusega saab mõne lapse unistuste päeva veelgi rõõmsamaks muuta. Mis oleks parem viis head teha, kui aidata kaasa kellegi unistuste täitumisele.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!