Lõppes Minu Maailma fotokonkurss „Kole on ilus”

21. okt. 2016 Ethel Lillemägi ajakirja Minu Maailm peatoimetaja - Kommenteeri artiklit
Minu Maailma fotokonkursi võidutöö „Tormi ootel”.

Minu Maailma fotokonkursi võidutöö „Tormi ootel”.

 

Ajakirja Minu Maailm fotokonkursi idee oli suunata lapsi avaramalt mõtlema, märkama loodust ja esemeid enda ümber sootuks teise pilguga, nägema ilu valguses, vormis ja kaduvuses.

Kui algul keegi kahtleski, kas lapsed suudavad nii keerulist teemat piltides edasi anda, siis mida enam töid laekus, seda rohkem sai kinnitust, et lapsi ei tohi alahinnata – kauneid, vaimukaid, suurepärastest ideedest kantud fotosid oli väga palju.

Kokku laekus konkursile 167 fotot, näitusel Tallinna linnavalitsuse saalis, Vabaduse plats 7 saab vaadata 30 paremat tööd. Noorim konkursist osavõtja oli 5-, vanim 14-aastane.

Minu Maailma fotokonkursi võitis 10-aastane Getter Veber fotoga „Tormi ootel”. Ta kirjutas: „Tavaliselt pole määrdunud prügikast mererannas just kõige kaunim vaatepilt, kuid minu arvates on see prügikast tormise mere taustal ja selles värvidemängus imeilus.”

Žürii nõustus Getteriga – see on tõesti ilus. Konkursile saabus palju kauneid fotosid, mis kõik oleksid võitu väärinud. Miks ikkagi otsustasime peaauhinna nimelt sellele tormipildile anda? Sest just Getteri fotol on konkursi teema meie arvates kõige paremini edasi antud. Pildil on lausa kaks koledat asja – süngelt ähvardav torm ja kulunud prügikast –, aga kui seda fotot vaatame, näeme vaid ilu. Näeme võimast loodust ja natuke kurba suvelõppu, erksinine prügikast on justkui mälestusmärk inimtühjal rannal.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!