Üleskutse: Millisena mäletame 1980-ndate lõppu ja 1990. aastaid koolis?

14. okt. 2016 TLÜ Eesti pedagoogika arhiivmuuseum - Kommenteeri artiklit

Eesti muuseumid kavandavad vabariigi 100. aastapäeva tähistada ERM-is ühisnäitusega, mille põhirõhk oleks taasiseseisvumisajal ja üleminekuaastatel. Millisena mäletame 1980-ndate lõppu ja 1990. aastaid koolis? See oli aeg, kui ilmusid uued ainekavad ja õpikud said uue sisu, punalippe lehvitavate pioneeride asemele tulid taas sinimustvalge trikolooriga noorkotkad ja kodutütred, tekkisid esimesed erakoolid, süttisid helendama arvutiekraanid ja kadus unustuse hõlma ühtne koolivorm …

TLÜ Eesti pedagoogika arhiivmuuseum kutsub kõiki tollaseid õppureid ja õpetajaid oma koolimälestusi kirja panema. Iga üksikmeenutus aitaks kokku panna suurt pilti sellest keerulisest, kuid lootusrikkast ja entusiastlikust ajajärgust.

Aita jäädvustada ajalugu ja pane oma lugu kirja muuseumide ühises virtuaalses kogumisveebis http://rahvalood.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!