Näituse „Loomulik surm” loengusari alustab Eesti tervishoiu muuseumis

31. okt. 2016 Eesti tervishoiu muuseum - Kommenteeri artiklit

Hingedepäeval, 2. novembril alustab Eesti tervishoiu muuseumis näituse „Loomulik surm” juurde kuuluv loengusari, kus arutletakse surma temaatikaga seotud teemadel. Sõna saavad mitmed eksperdid ning arvamusliidrid. Surmahirm, tänapäeva matused ning surematus on vaid mõned käsitletavatest teemadest.

Avaloengus „Tänapäeva matus” arutlevad Eesti matusekombestiku pikaaegne uurija ning etnoloog Marju Kõivupuu ja noorte surmakultuuri uurija Jaanika Hunt. Matmiskombestiku muutus ajas, kaasaegne surmakultuur, globaliseerumise mõju matmistavadele ning mälestamisvormid virtuaalmaailmas on teemad, mida esimeses loengus käsitleme.

„Loengusarja eesmärk on arutleda teemade üle, mis jäid näitusel käsitlemata ning nõuavad sügavamat arutelu,” sõnas näituse kuraator Ülle Kask.

  1. aastal on kavas järgmised aruteluprogrammid:
  2. november „Tänapäeva matus” / Marju Kõivupuu ja Jaanika Hunt
  3. november „Hirm suremise ees” / Gert Teder ja Merike Värik
  4. november „Surematus” / Marek Strandberg
  5. detsember „Muusika matustel” / Kristiina Kiis

Loenguprogramm jätkub 2017. aastal, täpne kava selgub detsembris.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!