Narva lasteülikooli loengud Tallinnas

18. okt. 2016 Narva lasteülikool - Kommenteeri artiklit

Mis on tasuta töö hind ja mis hinnaga on kuld? Mis vahe on poistel ja tüdrukutel ning teadlastel ja tavainimestel? See saab selgemaks  Narva lasteülikooli loengutes.

26. ja 27. oktoobril on Tartu ülikooli Tallinna esindusse oodatud teadmishimulised lapsed, sest toimuvad Narva lasteülikooli loengud.

Kahe päeva jooksul peavad lastele loenguid eri eluvaldkondade säravamad esindajad. Arvamusfestivali eestvedaja Kristi Liiva räägib tasuta töö tegemisest, eksminister ja maratoonar Meelis Atonen räägib kullast kui valuutast, võrdõigusvolinik Liisa Pakosta mõtiskleb, kes on paremad – poisid või tüdrukud, ning teadusajakirjanik Priit Ennet räägib oma tõlketööst teadlaste keelest inimkeelde. Loengutesse oodatakse lapsi vanuses 8–12 eluaastat. Mõlemal päeval algavad loengud kell 12 ja kestavad kella 14-ni. Kogu vajalik info ja registreerimine asub siin.

Sel õppeaastal nagu varemgi toimub kümme loengut Narvas terve õppeaasta jooksul, neli sügisvaheajal Tallinnas ja neli kevadvaheajal Tartus. Loengutest on võimalik hiljem vaadata salvestust.

Eesti esimene lasteülikool asutati 2007. aastal Tartu ülikooli Narva kolledžis ja seda on tunnustatud Eesti teaduse populariseerimise auhinnaga. Narva lasteülikool kuulub Euroopa lasteülikoolide võrgustikku. Lasteülikooli tegevust toetab hasartmängumaksu nõukogu.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!