Õpetajate gala 2016 – kas parem kui eelmisel aastal?

14. okt. 2016 Raivo Juurak toimetaja - Kommenteeri artiklit
Aasta õpetaja logo taga peitis end seegi kord vana hea Paunvere klassituba. Fotod: Raivo Juurak

Aasta õpetaja logo taga peitis end seegi kord vana hea Paunvere klassituba. Fotod: Raivo Juurak

Üks õpetajate gala „Eestimaa õpib ja tänab” on jälle peetud. Aasta õpetajad on saanud oma Joosepid kätte ja kogu Eesti on saanud seda pidulikku tseremooniat televiisorist vaadata. Vahetud muljed pärast gala lõppu olid osalejatel valdavalt head. Peamiselt arutati, kas eelmine gala Tartus oli natuke parem või jäi Jõhvi oma peale.

Oma muljetest räägib lähemalt gala üks eestvedajaid, Eesti haridustöötajate liidu juhatuse esimees Reemo Voltri: „Arvan, et see on suurepärane haridusinimeste tunnustamise viis. Teleülekanne lisab sära. Meeldis, et tõsiseid probleeme toodi esile läbi huumoriprisma.

Kui lasteaiaõpetajat mänginud Raivo E. Tamm jutustas murelikult, kuidas ta on enda ja riigi rahakoti korduvalt segi ajanud, tekitas see vaatajates tõsist segadust. Alles lõpus saadi irooniast aru: ta ostis isikliku raha eest lasteaiale vajalikke asju.

Mul on hea meel ka selle üle, et meil on toredad koostööpartnerid. Rahva Raamat on andnud varem ja andis ka tänavu kõigile aasta õpetaja nominentidele kinkekaardi. Eelmistel aastatel oli meie koostööpartner Statoil. Suur tänu talle! Nüüd oli Olerex see, kes andis aasta õpetajatele kinkekaardi bensiini hankimiseks.

See pole just kõige pidupäevasem jutt, aga kes tahtis kuulda, kuulis minu kõnes ka väikest torget valitsuse aadressil. Ma pole nõus Lauri Leesiga, kelle arvates pole galat üldse vaja. Vägagi on. Kuid see ei tähenda, et õpetajatele ei peaks korralikku palka maksma. Aastatel 2012–2015 on õpetajate palk päris korralikult kasvanud, seda ka võrreldes riigi keskmise palgaga. Järgmiseks aastaks lubatakse õpetajatele 4,6-protsendilist palgatõusu, kuid Eesti keskmine palk tõuseb samal ajal 5,5 protsenti. Karta on, et selline trend ei suurenda noorte soovi õpetajaks õppida.”

Aasta õpetaja laureaatide nime­kirja leiab HTM-i veebilehelt. https://www.hm.ee/et/uudised/aasta-haridustegu-kuberkaitse-oppesuuna-avamine-poltsamaa-uhisgumnaasiumis


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!