Õpilasgruppidel on veel viimaseid päevi võimalus registreeruda karjääriretkedele

20. okt. 2016 KredEx - Kommenteeri artiklit

Nädala lõpuni saavad õpetajad ja õpilased kandideerida oma klassiga piirkonna tööandjaid tutvustavatele KredEx karjääriretkedele. 9.‒12. klassid viiakse tutvuma oma kodukandi ettevõtetega kokku üheksas maakonnas.

KredExi ettevõtlusdivisjoni juhi Jarmo Liiveri sõnul näitas eelmise aasta karjääriretkede edukas kogemus, et kodukandi ettevõtetega tutvumine annab noortele parema ettekujutuse, kuidas oleks võimalik pärast õpingute lõpetamist kodumaakonda naasta ja sealsetesse tegemistesse panustada. „Tahame summutada levinud arusaama, et väiksemates Eesti piirkondades ei ole võimalik tööd leida. Edukate ettevõtete näited julgustavad loodetavasti nii põhikooli kui ka keskkooli lõpuklasse tuleviku valikute osas ja panevad neid mõtlema ka sellele, kuidas edasiste õpingute käigus saadud teadmistega kodumaakonna arengusse panustada,” rääkis Liiver.

KredExi karjääriretkede käigus saavad koolinoored uusi teadmisi ja kogemusi otse keset ettevõtete igapäevategevust. Paljudes ettevõtetes tekib noortel võimalus ka ise tööd järgi proovida ja käed külge panna. Ühe päeva jooksul saavad klassid külastada 3-4 oma kodupiirkonna ettevõtet.

Karjääriretkedel osalejad valitakse välja kõigi 9.‒12. klasside seast, kes saadavad oma sooviavalduse enne 22. oktoobrit aadressil KredExi.Karjaariretked@kredex.ee. Taotlust esitaval klassil tuleb panna kirja, kuidas tahetakse karjääriretkedel omandatut edasi jagada või koolitöös rakendada.
Karjääriretked toimuvad novembrikuu keskel Harjumaal, Ida-Virumaal, Jõgevamaal, Valgamaal, Lääne-Virumaal, Raplamaal, Saaremaal, Põlvamaal ja Võrumaal. Ettevõtete tutvustamise ja karjääriretkede korralduse eest vastustab KredEx. Karjääriretkede läbiviimist rahastab Euroopa Liit Euroopa regionaalarengu fondi kaudu.

Karjääriretkedel osalevate ettevõtete nimekiri asub KredExi kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!