Pandipakendite annetusraha toob lasteaedadesse tasuta keskkonnateemalised etendused

18. okt. 2016 Kultuuriministeerium - Kommenteeri artiklit

Alates novembrist antakse lasteaedades üle Eesti ühtekokku 120 tasuta keskkonnateemalist teatrietendust. Ettevõtmine saab teoks tänu heategevusfondi Aitan Lapsi, Eesti Pandipakendi ja kultuuriministeeriumi koostöös algatatud keskkonnateemaliste lastelavastuste konkursile „Teater lasteaeda”.

Kevadel välja kuulutatud konkursile laekus kokku kuus keskkonnasäästlikkuse ja pakendite taaskasutuse teemalist lavastusprojekti. Nende seast valis heategevusfondi Aitan Lapsi, kultuuriministeeriumi esindajatest ning teatrieksperdist koosnev viieliikmeline žürii välja kaks paremat.

Margus Värava loodud „Pudeli-Pille seiklused” toob lavale teatritrupp Teatripisik ning Donald Tombergi lasteloo „Erakordne veepudel” viib lasteaedadesse Miksteater.

Kultuuriministeeriumi teatrinõuniku ja žürii liikme Katre Väli sõnul on Aitan Lapsi aastatega läbi viinud vahvaid ettevõtmisi mitmes kultuurivaldkonnas, kuid nüüd jõuab teatrimaagia lasteaedadesse. „Tähtis on viia teatrielamus iga lasteaialapseni, alustades paikadest, mis asuvad Tallinnast kaugemates maakondades,” selgitas Väli. „Need lasteaiad, kuhu sel õppeaastal ei jõuta, ei pea muretsema. Ettevõtmine jätkub järgmistel aastatel, kuni Eestile on vähemalt üks ring peale tehtud,” kinnitas teatrinõunik. Ta lisas, et valitud lood on südamlikud, sisukad ja põnevad ning heade visuaalide abil sünnivad kindlasti nauditavad lavastused.

Esimesed etendused toimuvad juba novembris.  Tasuta etendused jõuavad sel hooajal 120 Eesti lasteaeda: Raplamaale (21), Läänemaale (12), Hiiumaale (4), Saaremaale (16), Pärnumaale (7), Võrumaale (15), Põlvamaale (14), Valgamaale (12), Järvamaale (11) ning Lääne-Virumaale (8). Projekti kutsus ellu heategevusfond Aitan Lapsi ning seda rahastatakse pandipakendite automaatides tehtud annetusrahast koostöös kultuuriministeeriumiga.

Heategevusfond käivitas projekti „Aitan lapsi” 2011. aastal koostöös Eesti Pandipakendi, Tomra Balticu ja teistega lastele kultuurielamuste pakkumiseks. Sellest ajast alates on inimesed teinud pandipakendi automaatide kaudu annetusi pea 400 000 euro väärtuses ja teatrit on saanud külastada üle 56 600 vähekindlustatud lapse. Lapsi saab aidata igaüks. Selleks piisab vaid pandipakendi tagastamisest taaraautomaati ning annetusnupu „Aitan lapsi” vajutamisest. Annetada saab 328 taaraautomaadis üle Eesti. Suurematest jaekettidest on projektiga liitunud Prisma, Selver, Rimi, COOP Maksimarket ja Konsum,  Stockmann, Kaubamaja, Grossi Toidukaubad ja Keila TÜ.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!