Peeter Põllu päeval keskendutakse teistmoodi koolile

25. okt. 2016 - Kommenteeri artiklit

Neljapäeva, 27. oktoobril toimub Tartu ülikooli haridusteaduste instituudis juba üheksandat korda Peeter Põllu päev, mis on pühendatud haridusteaduse valdkonna üliõpilaste teadustegevusele.

Endise rektori, haridusministri ja õpetaja Peeter Põllu mälestuspäeval esinevad ettekannetega teistmoodi koolist „Lapsed õue” juhatuse liige Maarja Masing, Tallinna Lilleküla gümnaasiumi haridustehnoloog Meeri Sild, Hansa kooli õpetajad Mario Mäeots ja Stefi Tomp ning aasta koolijuht, Kiviõli 1. keskkooli direktor Heidi Uustalu. Räägitakse õuelasteaiast, avatud klassiruumist, ettevõtlikkusõppest ja projektõppest, aga ka sellest, kuidas algklasside õpilased õpetavad õpetajaid.

Pärast ettekandeid antakse üle tänavune Peeter Põllu stipendium, millega aidatakse kaasa õpetajakutse tunnustamisele Eesti ühiskonnas ning toetatakse õpetajakoolituse üliõpilasi nende õppe- ja uurimistöös. Stipendiumi väärtus on 1920 eurot.

Lisaks saavad tudengid osaleda töötubades, mille teemad on seotud lõputöö valmimise murede ja rõõmudega. Päeva lõpetab teemalaat, kus tudengitel on võimalus tutvuda õppejõudude poolt väljapakutavate uurimisvaldkondadega ning leida lõputöö teema ja juhendaja.

Terve päeva jooksul on Jüri Parijõe nimelises haridusteaduste instituudi raamatukogus avatud õppejõudude kooliasjade näitus “Teistmoodi kooliaeg”.

Peeter Põllu päeva ja teemalaada ajakava:

11.30–12 registreerimine ja tervituskohv (Salme 1a 0 korrusel)

12–13.40 plenaarettekanded (Salme 1a aulas)

13.40–14 Peeter Põllu stipendiumi üleandmine, stipendiaadi esinemine

14–14.30 lõuna (Salme kohvikus)

14.30–16 töötoad (3. korrusel)

16–17 teemalaat (aula ees ja 2. korrusel)


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!