Pisike Lota otsib sigakaru

13. okt. 2016 Mari Rohtla Rakvere teater - Pisike Lota otsib sigakaru kommenteerimine on välja lülitatud

sigakaruKas sina tead, kes on sigakaru? Oled sa teda näinud, temaga mänginud? Oskad sa teda ette kujutada?

Jõulude ajal esietendub Rakvere teatris Astrid Lindgreni „Lärmisepa tänava Lota”, kus peategelane, pisike krutskeid täis Lota on lahutamatu oma kaisuloomast. Lota hüüab loomakest Mõmmiks, ehkki täiskasvanute meelest meenutab olend rohkem põrsast.

Kuna teatrirahvas pole kunagi sigakaru näinud, aga sooviks väga selle põneva loomaga tutvuda, kutsuvad nad appi lapsi. Nad on veendunud, et põnnid teavad kindlasti, misssugune näeb välja loom, keda täiskasvanud ei tunne.

„Tahaksime väga teada saada, milline sigakaru päriselt välja näeb. Meid aidata on väga lihtne: pange fantaasia tööle ja õmmelge, kleepige, voolige, voltige, heegeldage või meisterdage meile muul moel üks vahva sigakaru. Seda võite teha üksi või mitmekesi,” ütles Rakvere teatri projektijuht Mari Rohtla. „Saabunud sigakarusid näitame jõulumaal, mis on avatud teatrimajas pärast „Lärmisepa tänava Lota” etendusi.”

Sigakarusid oodatakse Rakvere teatrisse 18. novembriks aadressil Kreutzwaldi 2 a, Rakvere 44314, Eesti. Kindlasti pange oma sigakaru juurde kirja oma nimi ja aadress.

Kõikide saatjate vahel loosib teater välja üllatuse.