Priit Pärna V animafilmifestival toob animatsiooni taas bussidesse ja rongidesse

7. okt. 2016 Priit Pärna animafilmifestival - Kommenteeri artiklit

Järgmisel esmaspäeval, 10. oktoobril algav Priit Pärna animafilmifestival (PPAFF) tähistab oma viiendat festivaliaastat. Programmist leiab kodu- ja välismaiseid filme ning neli alafestivali võimaldavad animatsioone vaadata nii maapiirkonnas kui ka rööbastel ja ratastel.

„Tänavu on PPAFF-il põhjust kahekordselt juubeldada – festival tähistab oma viiendat tegutsemisaastat ning selle patrooni, animafilmirežissöör Priit Pärna 70 aasta juubelit. PPAFF on tavapäraselt koguperefestival, kõnetades sel aastal eeskätt lapsi ja noori, kuid pakkudes ka täiskasvanuile nii ajatuid animafilme kui ka uusloomingut,” märkis PPAFF-i peakorraldaja Indrek Jurtšenko.

PPAFF-i kavas on tänavu kümme animatsiooniprogrammi, neli alafestivali, Nukufilmi lastestuudio animatsioonitöötoad lastele Tapal ja Viimsis ning rahvusvaheline tudengianimatsioonide konkurss. Autoritest on fookuses Riho Unt ning riikidest Läti ja animatsioonistuudio Atom Art tööd.

„Rõõm on tõdeda, et nii Elron Rongianimatsiooniga, GoBus Bussianimatsiooniga ja Eesti kaitsevägi Militaaranimatsiooniga kui ka maapiirkondade kultuurikantsid alafestivaliga „Kino maale” on seekordki PPAFF-ile abiks animatsioonide tutvustamisel ja publikule lähemale toomisel,” tõdes Jurtšenko.

Teist korda toimuvast rahvusvahelisest tudengianimatsioonide konkursist võtavad osa neli animatsioonikoolkonda Hispaaniast, Belgiast, Suurbritanniast ja Tšehhist. Võistlusprogramm linastub neljapäeval, 27. oktoobril kl 16 Viimsi kino Premia saalis. Võistlustöid hindab kolmeliikmeline žürii koosseisus Mait Laas (Eesti), Lee Pak-Yee Aggie (Hiina) ja Edmunds Jansons (Läti).

Priit Pärna V animafilmifestival kestab 10.‒30. oktoobrini. Festivalist tehakse kokkuvõtteid laupäeval, 29. oktoobril kl 17 Tapa kultuurikojas (Turu 8, Tapa). 

Festivali lisainfo ja programm: www.ppaff.eu. Jälgi meid ka Facebookis. www.facebook.com/ppanimafest.

PPAFF-i toetavad MTÜ Tapa Linna Arengu Selts, Tapa vallavalitsus, SA Eesti Filmi Instituut, Eesti kultuurkapital, Lääne-Virumaa omavalitsuste liit, Viimsi vallavalitsus, Euroopa Komisjoni Leader-programm jt. Koostööpartnerid on Priit ja Olga Pärn, MTÜ Nukufilmi Lastestuudio, Viimsi vald, Viimsi kino, Elron, GoBus, Tehnikarent, Eesti kaitsevägi, Eesti kunstiakadeemia, Tallinnfilm, Nukufilm, Monstra, Atom Art jt.

Priit Pärna animafilmifestival sai alguse 2012. aastal Tapal ning kutsuti ellu rahvusvaheliselt tunnustatud Eesti animafilmirežissööri Priit Pärna auks. Tänavu toimub PPAFF viiendat korda ning kestab 10. oktoobrist 30. oktoobrini. PPAFF kannab ka sel hooajal EFFE kvaliteedimärki.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!